16 / 05 / 2024

torbalı Karakuyu imar

torbalı Karakuyu imar

Girişimcilerin çekim merkezi olmayı başaran Torbalı'da mermer sanayisinin yoğunlaştığı Karakuyu Bölgesi'nde toplam 100 hektarlık alanın imar sorununu çözecek planlama çalışmalarında sona gelindi

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

Torbalı'da 104 dönümlük arazinin planları mecliste!

Süper Lig'de bulunan İzmir temsilcisi Göztepe'ye Torbalı'da 2017'de tahsis edilen 104 dönümlük arazinin nazım imar planı değişikliğine yarın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onay verilecek.

İzmir Torbalı'nın 50 yıllık imar sorunu çözülüyor!

İzmir Torbalı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, konut alanlarında beklenen revizyon İmar Komisyonu’na gönderdi. Yeni imar planına göre şehirleşme ve ticari yapılanma hızı artacak.

Torbalı'da imar adaletsizliği!

Bina ve küçük apartman yapmak isteyen vatandaşlara, 3 kattan daha yüksek binalar için inşaat ruhsatı verilmemesine karşın, aynı bölgelerde 8 kattan oluşan lüks apartmanlar yükseliyor.

Torbalı'da imar servisi cebe girdi!

Torbalı Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü’nün çoğu işlemleri artık dijital ortamdan da takip edilebilecek.

Torbalı Yazıbaşı Meydanı 2 Kasım'da açılıyor!

Torbalı Belediyesi'nce yürütülen 'Her Mahalleye Bir Meydan' projesi çerçevesinde Atatürk ve Karakuyu'dan sonra Yazıbaşı Meydanı da tamamlandı.

İzmir Torbalı Karakuyu Mahallesi meydan düzenlemesi hizmete açıldı!

Torbalı Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek meydan projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. İlçenin Karakuyu Mahallesi'nde meydan düzenlemesi tamamlanarak hizmete açıldı.

Torbalı Pancar Mahallesi'ne imar izni çıktı!

İzmir Torbalı Pancar Mahallesi'ne imar izni çıktı. Kılıçlar İnşaat Pancar Mahallesi'nde imar izninin çıkmasıyla birlikte atağa geçerek 7 daire 3 dükkanı bulunan bir bina yapımına başladı.

Torbalı Karakuyu'da 100 hektarlık alanın imar sorunu çözülecek!

Girişimcilerin çekim merkezi olmayı başaran Torbalı'da mermer sanayisinin yoğunlaştığı Karakuyu Bölgesi'nde toplam 100 hektarlık alanın imar sorununu çözecek planlama çalışmalarında sona gelindi

İzmir Torbalı'ya 400 yeni tesis yapılacak!

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Revize edilen imar planı ile 400 yeni fabrikanın yatırımı için potansiyel alan oluşturduk. Bu ilçemizin önünü yatırım alanında açtı" dedi.

İzmir Torbalı'nın imar haritası tamamlandı!

İZMİR'İN hızlı büyüyen ilçesi Torbalı'nın imar röntgeni çekilerek, 56 ayrı paftanın yapılaşma stratejisi, konut, eğitim, sağlık, ulaşım hatları ile iş merkezleri ve sosyal yaşam alanları belirlendi.

Torbalı Ayrancılar Egekent Mevkii'ndeki konutlar için plan tadilatı yapıldı!

Torbalı'da, geçtiğimiz günlerde ilçe belediyesinin yaptığı plan tadilatı ortalığı karıştırdı. Ayrancılar Egekent Mevkii'nde dere yatağında kalan konutlar için yeni ıslah çalışması yapılması ve imar yoğunluğunun arttırılmasına karar verildi.

Torbalı Pancar Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Torbalı ilçesine bağlı Pancar Mahallesi'nde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 13 Mayıs'ta askıya çıktı. İmar planı 11 Haziran 2015 tarihinde askıdan inecek...

torbalı Karakuyu imar Haberi

torbalı Karakuyu imar

Girişimcilerin çekim merkezi olmayı başaran Torbalı; yeni yatırımcılara kapılarını açıyor.  Mermer sanayisinin yoğunlaştığı Karakuyu bölgesinde 100 hektarlık alanın imar sorununu çözecek planlama çalışmalarında sona gelindi. 

FABRİKA MÜJDESİ

Torbalı Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Karakuyu mahallemiz sınırları içerisinde kalan, Kemalpaşa yoluna cepheli halk arasında "Torbalı mermer sanayi" olarak bilinen ve 2007 yılından beri üst ölçekli planlarda (1/100.000 ve 1/25.000 planlar) 'sanayi alanı' olarak belirlenen yaklaşık 100 hektar alanın; 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bulunmamaktadır. Ayrıca; bahse konu alan içerisinde Karakuyu Beldesi zamanında yapılan mevzii imar planlarına göre yapılaşmasını tamamlamış ve ruhsatlarını (inşaat/oturma) almış sanayi tesisleri de bulunmaktadır. Üst ölçekli planlarda (1/100.000 ve 1/25.000 planlar) 'sanayi alam' olarak belirlenen yaklaşık 100 hektar cilana ilişkin;...