19 / 05 / 2024

torku konyasporun stadı

torku konyasporun stadı

Yüklenici firma Gintaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Doğru: "Süper Lig ekibi Torku Konyaspor'un hak etmiş olduğu büyük esere, 2014-2015 sezonu itibariyle kavuşamayacak olmasında firmamızın hiçbir kusuru yoktur"...

Konya Selçuker Center yarın açılıyor!

Torku Arena Stadı'nın hemen karşısında yer alan Konya Selçuker Center kapılarını yarın açıyor. 

Bursa Timsah Arena Stadı'nda tribünlere kafes konuldu!

Geçtiğimiz sezon Torku Konyaspor, bu sene Antalyaspor'dan sonra Bursaspor'un da Timsah Arena adı verdiği yeni stadına kavuşmasına az bir zaman kaldı.

Danfoss, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun zemin ısıtmasını üstlendi!

AVM ve otellerin ısıtma sistemlerini gerçekleştiren Danfoss’un Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, Torku Konya Stadı’nın ardından Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun çim saha zemin ısıtmasını üstlendiklerini söyledi.

Hollandalılar, Torku Arena Stadı'na hayran kaldı!

Konya'da A Milli Futbol Takımı ile karşı karşıya gelecek Hollanda Milli Takımı'nın yetkilileri, incelemelerde bulunduğu Torku Arena Stadyumu'na övgüler yağdırdı.

Torku Arena Stadı dünyada ilk 5’te!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Büyükşehir Torku Arena Stadı, her yıl düzenlenen 20 ülkeden 32 stadyumun yarıştığı en iyi stadyumlar yarışmasında ilk 5'te yer aldı.

2014 Yılının En İyi Stadyumları yarışmasına Türkiye'den 2 aday!

Konya’da inşa edilen 42 bin kişilik Torku Arena Stadı ile İstanbul’daki Başakşehir Fatih Terim Stadyumu, “Yılın En İyi Stadyumları” yarışmasına aday gösterildi. İki stat, 20 ülkeden 32 stadyum ile yarışmada Türkiye’yi temsil ediyor.

Konya Torku Arena Stadı, Yılın Spor Projesi seçildi!

42 bin kişi kapasiteli Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Torku Arena Stadı, 13. Uluslararası Türkiye Spor Adamları Ödülleri kapsamında “Yılın Spor Projesi” seçildi.

Torku Arena'nın seyirci kapasitesi artırıldı!

Torku Konyaspor, stadın kapasite rakamında yer alan Beşiktaş'ın kuruluş tarihini koltuk artırımıyla ortadan kaldırdı. Stadda 78 yeni koltuk eklenerek, kapasite 41 bin 981'e yükseltildi...

Konya Torku Arena'nın inşaatı tamamlandı!

Vodafone Arena Stadı’nın inşaası sebebiyle iç saha maçlarını başka statlarda oynayan, Trabzonspor maçı için tercihini Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena’yı tercih eden Beşiktaş’ın gişede yüzü gülüyor.

Konya Stadı'nın adı 1 yıllığına Konya Büyükşehir Torku Arena oldu!

Yeni yapılan Konya Stadı'nın isim sponsorluğu imzalanan protokolle 3 milyon dolar karşılığında 1 yıllığına resmen, 'Konya Büyükşehir Torku Arena' olarak değişti. İsim değişimi için protokol imzalandı.

Konya Stadı önümüzdeki sezon Torku Konyaspor maçlarına ev sahipliği yapacak!

Konya Büyüksehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sosyal paylaşım ağı Twitter'daki hesabından "Yeni Konya Stadı" ile ilgili açıklama yaptı. Yeni Konya Stadı, gelecek sezon itibarıyla Torku Konyaspor'un maçlarına ev sahipliği yapacak...

Konya’nın 64 yıllık stadı yerini yeni stada bırakıyor!

Torku Konyaspor, Türkiye’nin bisiklet pistine sahip ilk stadyumu (veledrom) ve 64 yıllık geçmişi olan Atatürk Stadyumu’na veda etti. Torku Konyaspor taraftarı, gelecek sezon takımını yapımı hızla devam eden 42 bin kişilik yeni stadında destekleyecek...

TOKİ, İzmit İsmetpaşa Stadı'nın arazisini devraldı!

İzmit'te 1976 yılında yapılan İsmetpaşa Stadı'nın üzerinde bulunduğu arazi TOKİ'ye devredildi

torku konyasporun stadı Haberi

torku konyasporun stadı


Gintaş İnşaat Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Necip Naci Doğru, inşaatını üstlendikleri Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı'nın ihale sözleşmesinin, Konya Büyükşehir Belediyesince tek taraflı feshedildiğini belirterek; Torku Konyaspor'un 2014-2015 sezonunda yeni stadına kavuşamayacak olmasında, firmalarının kusuru olmadığını savundu. 


Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, "stad inşaat ihalesinin, belediye tarafından tek taraflı ve haksız olarak feshedildiğini" iddia etti.


Belediyenin işin başından itibaren firmayı suçlayıcı beyanlar kullandığını öne süren Doğru, bu nedenle açıklama yapma gereği duyduklarını aktardı.  Doğru, şunları kaydetti:


"Aylardan beri tek kuruş para almadan şantiyesini ayakta tutan firmamıza belediye, sözleşme akdinin feshedilmiş olduğu kararını bile ancak 1 ay sonra bildirmiştir. Geldiğimiz durum itibariyle  firmamız, yasal haklarını takip etmek üzere ilgili mahkemeler nezdinde gerekli girişimleri başlatmıştır. Amacımız Konya kentine yakışır bir stadyum ortaya çıkarmaktır. Süper Lig...