29 / 04 / 2024

Konya’nın 64 yıllık stadı yerini yeni stada bırakıyor!

Konya’nın 64 yıllık stadı yerini yeni stada bırakıyor!

Torku Konyaspor, Türkiye’nin bisiklet pistine sahip ilk stadyumu (veledrom) ve 64 yıllık geçmişi olan Atatürk Stadyumu’na veda etti. Torku Konyaspor taraftarı, gelecek sezon takımını yapımı hızla devam eden 42 bin kişilik yeni stadında destekleyecek...



Torku Konyaspor, Türkiye’nin bisiklet pistine sahip ilk stadyumu (veledrom) ve 64 yıllık geçmişi olan Atatürk Stadyumu’na veda etti.


Torku Konyaspor taraftarı, gelecek sezon takımını yapımı hızla devam eden 42 bin kişilik yeni stadında destekleyecek. Gelecek sezon maçlarını yapımı bitme aşamasına gelen 42 bin kişilik yeni statta oynayacak olan Torku Konyaspor, emektar merkez Meram ilçesindeki Atatürk Stadyumu’nda bu sezon 17 maç yaptı. Yeşil-Beyazlı ekip özellikle 4 büyüklere karşı oynadığı futbolla alkış aldı. Torku Konyaspor son sezonunu geçirdikleri stadyumda oynadıkları maçlarda Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup etti, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile berabere kalarak güçlü rakiplerinden puan aldı. Torku Konyaspor bu sezon sahasında oynadığı 17 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.  


Konya’da yapımı devam eden 126 milyon 450 bin lira maliyetli yeni stadyum, 400 bin metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. Merkez Selçuklu ilçesinde yükselen ve 90 bin metrekare kapalı alana sahip stadyum 42 bin seyirci kapasiteli olacak. Tamamı kapalı tribünlerden oluşacak stadyumda alttan ısıtmalı zemin, ısıtmalı koltuklar ve localar yapılacak. Ayrıca stadyumda alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları, ofisler ile 84 turnike ve 22 asansör bulunacak.


Zaman Gazetesi 


Geri Dön