27 / 04 / 2024

Çorum Alaca'nın 100 yıllık içme suyu problemi ortadan kalkacak!

Çorum Alaca'nın 100 yıllık içme suyu problemi ortadan kalkacak!

Çorum Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki yıl içinde tamamlanacak arıtma tesisi, Alaca' nın 100 yıllık içme suyu problemini ortadan kaldıracak" dedi....




Eyvaz, yaptığı açıklamada, Alaca Belediyesi'nin önemli yatırımlarından birisi olan içme suyu arıtma tesisinin yapımının devam ettiğini belirterek, "Koçhisar Barajı İçme Suyu Projesi" kapsamında inşa edilen tesisin, hızlı şekilde inşa edildiğini belirtti.


Tesisin toplam maliyetinin 6 milyon 790 bin lira olduğunu ifade eden Eyvaz, şunları kaydetti:


"Proje, Alaca için yapılan en önemli yatırımlar arasında göze çarpıyor. Eski Yozgat yolu üzerinde, kum ocağı mevkisinde bulunan belediye su deposu alanı içinde inşa edilen içme suyu arıtma tesisinde inşaatın temeli atılarak, suyun dinlendirileceği alandaki temel çalışmalar tamamlandı. Projenin planlanan tarihte tamamlanması ile Alacamız, uzun bir süre için içme suyu konusunda problem yaşamayacak. Önümüzdeki yıl içinde tamamlanacak arıtma tesisi ile Alaca'nın 100 yıllık içme suyu problemi ortadan kalkacak."


Başkan Eyvaz, arıtma tesisiyle birlikte vatandaşların musluklarından daha temiz ve arıtılmış su kullanmaya başlayacaklarını kaydetti. 


Beyaz Gazete


Geri Dön