18 / 05 / 2024

Toroslar kentsel dönüşümleri

Toroslar kentsel dönüşümleri

Göreve geldiği günden bu yana halkın içerisinde gezerek sorunları yerinde dinleyen ve inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna' ya vatandaşların yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu bildirildi.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm ile riskli yapılarda ya da riskli alanlarda ikamet eden kat maliklerinin daha sağlam ve modern binalarda oturmalarını sağlamak amacıyla yeni finansman çözümleri geliştirdi. 

Fikirtepelilerden kentsel dönüşüm eylemi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümleri tek tek çözülürken, yine mağdur haberleri gelmeye başladı. Mağdur olduklarını söyleyen aileler Fikirtepe'de eylem yaptı.

Mersin Toroslar'da kentsel dönüşüm şart!

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar’da mutlaka kentsel dönüşüm olması gerektiğini vurgulayarak, "Hem insanların yaşam kalitesini yükseltmek hemde gecekondulaşmış yapıdan kurtulmak için bu şart. " dedi.

Kentsel dönüşüme 33 maddelik çözüm!

Kentsel dönüşüme hız vermek ve mevcut tıkanıklıkları çözmek için geçtiğimiz hafta İstanbul İnşaatçılar Derneği, (İNDER) tarafından düzenlenen kentsel dönüşüm çözümleri konferansından 32 maddelik bildirge çıktı.

Kartal'da kentsel dönüşümün sorunları ve çözümleri konuşuldu!

Kartal Belediyesi, İstanbul’un kentsel dönüşüm sorunlarının ve çözümlerinin tartışıldığı İNDER Kentsel Dönüşüm Çözümleri Konferansı’na katıldı.

Kentsel dönüşümde bürokrasi yoruyor!

İSTANBUL İnşaatçılar Derneği (İNDER) organizasyonuyla düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm Çözümleri Konferansı’nda gayrimenkul sektörünün oyuncuları bir araya geldi.

Fatma Toru: Kentsel dönüşüm popülaritesini koruyacak!

Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, “Çünkü burada harita mühendisliğinin ilgi alanı olan imar uygulamaları, arazi ölçümleri ve son yıllarda Gündem olan kentsel dönüşüm alanlarında önemli çalışmalar yapıyoruz. " dedi.

Hamit Tuna: Mersin'de kentsel dönüşüm şart!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin'de 70'li yıllar ve öncesinde yapılan binaların hiçbirinin depreme dayanıklı olmadığını belirterek, bu binaların olduğu tüm bölgelerde kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest ölçümleri yapılmalı!

Türkan Akyol Göğüs Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. İbrahim Ocak, 'Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak binalarda asbest, maddesi ölçümleri yapılması gerekiyor. " dedi..

Kentsel dönüşümde açık artırma usulü ile satış!

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binada en az üçte iki çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız bölümleri açık artırma usulü ile satışa çıkarılıyor. İşte açık artırma usulü ile satış esasları...

Kentsel dönüşüm tebliği!

Kentsel dönüşüm mevzuatı kapsamında kentsel dönüşüm tebliği 4 Temmuz 2012 tarihinde 28343 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kamunun Mülkiyetinde veya Kullanımında olan yerlerde yapılacak kentsel dönüşüm tebliği hükümleri...

Akiş GYO kentsel dönüşüm için Bostancı'dan gayrimenkul aldı!

Akiş Gayrimenkul yatırım Ortaklığı A.Ş, kentsel dönüşüm kapsamında proje geliştirmek amacıyla Kadıköy ilçesinde bulunan Erenköy Apartmanı, Uşaklıgil Apartmanı ve Ak Apartmanı'ndan bazı bağımsız bölümleri satın aldı...

Toroslar kentsel dönüşümleri Haberi

Toroslar kentsel dönüşümleri

HAKİMİYET Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; son olarak, yürütülen yağmur suyu, asfaltlama, kaldırım, renkli adalar projesi ve ada içi çevre düzenleme çalışmalarını incelemek üzere Giineykent Mahallesi'ne giden Başkan Tuna'ya mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Hamit Tuna yapılan çalışmalarla ilgili teknik ekibinden bilgiler aldı. Mahallede yapılan çalışmalar neticesinde emlak değerlerinde artışlar yaşandığını belirten Başkan Tuna, bunun da vatandaşları memnun ettiğini kaydederek; "Güneykent Mahallemizin bütün sokaklarının kaldırım çalışmaları bitti. Şu anda da finisher marifetiyle asfalt çalışmasına başladık. 


Güneykent, Akbelen ve Halkkent Mahallelerimiz bizim toplu konut alanlarımız. Asfalt ve kaldırım çalışmalarının yanı sıra başlattığımız hem renkli adalar projesi ile binaların boyanması, hem ada içlerinde yaptığımız peyzaj ve aydınlatma çalışmaları ile Güneykent Mahallesi'ni baştan aşağı yeniliyoruz. Bu çalışmalarla...