03 / 05 / 2024

trabson otopark ihtiyacı

trabson otopark ihtiyacı

Trabzon’da araçların yaptıkları kaldırım işgallerini ve trafik sıkıntısını vatandaşa soran TAKA Gazzetesi'nin haberine göre Trabzon halkı dolmuş şoförlerinden memnun. Ancak araba kirliliğinden, otoparkların az olmasından ve kaldırımlardan şikâyetçi.

Otopark ihtiyacını doğru tespit etmedikçe kent estetiği ve konforu olmaz!

Sosyolog Faruk Özcan, yeni otopark yönetmeliğini değerlendirdi. "Otopark ihtiyacını doğru tespit etmedikçe kent estetiği ve konforu olmaz" dedi.

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin otopark ihtiyacı TBMM'de!

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin otopark ihtiyacı için Zonguldak Kız Meslek Lisesi'nin tarihi binasının yıkılacağına dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum'dan Otopark Yönetmeliği açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Otopark Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle hem trafik yoğunluğunun azaltılacağını hem de vatandaşların otopark ihtiyacının karşılanacağını söyledi...

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Otopark uygulamasında yeni düzenleme!

Otopark Yönetmeliğinde yapılan yeni düzenlemeye göre bazı parsellerde otopark ihtiyacının en az yarısının parselinde karşılanabilmesi halinde konut kullanımına ait asgari otopark ihtiyacı yüzde 50 oranına kadar azaltılabilecek...

Pendik'e yeni otopark müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Pendik Belediyesi, artan nüfus ve yoğun kentleşme sonucunda ilçenin otopark ihtiyacını karşılamak için kalıcı çözümler ortaya koyuyor. 

Bursa Karacabey'in otopark meselesi çözülüyor!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde otopark meselesi çözülüyor.Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin önemli bir ihtiyacı haline gelen otopark konusunu çözüme kavuşacağını açıkladı.

Kocaeli Mehmetağa Mahallesi semt meydanına kavuşuyor!

Başiskele Mehmetağa Mahallesi’nin açık alan ve otopark ihtiyacını karşılayacak semt meydanının son düzenlemeleri yapılıyor.

Pendik'te katlı otopark inşaatı başladı!

Pendik Belediyesi, otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla harekete geçti. Doğu Mahallesi’nde Mostar Viyadüğü yanında katlı otopark inşaatı başladı.

Pendik sahile dev otopark inşa ediliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik sahile yoğun araç trafiğinin yaşandığı ilçe merkezinin ihtiyacını büyük ölçekte karşılayacak dev otopark inşa ediyor.

Osmanlı Aile Yaşam Merkezi yer altı otoparkı kiraya verildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi gerçekleşti. Toplantıda “Osmanlı Aile Yaşam Merkezi yer altı otoparkı ve pazar alanı” inşaatının enerji ihtiyacının karşılanması için inşaata ait trafo yerinin, ENERJİSA’ya 1 TL iz bedeli üzerinden 29 yıllığına kiralanması da oy birliğiyle karara bağlandı.

Düzce'ye modern katlı otopark geliyor!

Düzce Belediyesi tarafından otopark ihtiyacının giderilmesi için ‘robot’ sistem adı da verilen otomatik katlı otopark yapılması gündeme geldi. Bunun için mali ve teknik fizibilite çalışmalarına başlandı.

Pendik'e 20 yeni otopark geliyor!

Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentin artan otopark ihtiyacının karşılanması için düğmeye bastı. Şehrin birçok noktasına yaklaşık 10 bin araç kapasiteli 20 otopark yapılması öngörülüyor.

trabson otopark ihtiyacı Haberi

trabson otopark ihtiyacı

Trabzon’da araçların yaptıkları kaldırım işgallerini ve trafik sıkıntısını vatandaşa sorduk.


Trabzon halkı dolmuş şoförlerinden memnun. Ancak araba kirliliğinden, otoparkların az olmasından ve kaldırımlardan şikâyetçi.


Taka Gazetesi olarak halk ile yaptığımız röportajda şoförler sınıfı geçti. Trabzon’da aşırı bir yoğunluğun olmadığı bir yerden bir yere gitmenin oldukça kolay olduğunu dile getirdiler. Ancak bitmek bilmeyen otopark sorunu ve bir de dar olan kaldırımlara çekilen arabalardan halk şikâyetçi.


İnsanlar Yürüyemiyor


Trabzon’un genel durumu ve trafikle ilgili Birgül Odabaş: Trabzon’da trafikte sorun yaşamıyoruz biraz daha yayalar karşı dikkatli olunsa daha iyi olur aslında. Dolmuş şoförleri açısından bir sorun olmuyor ama kişisel araçlar dikkat etmiyor, trafikte daha dikkatli olunması gerekiyor. Dolmuş sayısının çok olması iyi çünkü her yere girebiliyorlar büyük otobüslerin böyle bir şansı yok. Kaldırımlara çok fazla araba...