30 / 04 / 2024

Trabzon Akçaabatta çarpık yapılaşma mı var

Trabzon Akçaabatta çarpık yapılaşma mı var

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, "İmar uygulaması yaparak Akçaabat merkezde 30 bin nüfus yerleşebilecek bir alan oluşturdu. Bunu yeniden çarpık yapılaşma olmasın diye yaptık." dedi.

AK Partili Metin Külünk’ten flaş dolar iddiası! Bu formülle dolar 6-7 liraya düşecek!

AK Partili Metin Külünk'ten dolar kuru ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'de doların düşmemesini dolarizasyon ile ilgili olduğunu söyleyen Külünk, vatandaşın elindeki doları çıkarması ile birlikte kurun 7-8 liralara düşeceğini söyledi. İşte detaylar…

TOKİ Trabzon Akçaabat Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon Akçaabat Hükümet Konağı projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Trabzon Akçaabat'a hükümet konağı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Akçaabat'ta hükümet konağı inşa edecek.

Trabzon Sisdağı Yaylası'ndaki 10 kaçak yapı yıkıldı!

Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesinde yer alan yaylalardaki 10 kaçak yapı yıkıldı. Yıkım ekipleri Sisdağı Yaylası'nda 2, Pazaryeri mevkisinde 3, Hanyanı mevkisinde de 5 olmak üzere 10 kaçak yapıyı yıktı...

Trabzon Araklı'daki kaçak bina yıkıldı!

Trabzon'un Araklı sahilinde kıyı kanununa aykırı olarak inşa edilen betonarme bina şikayet edilince Bakanlık yıkım kararı verdi.

İzmir çarpık yapılaşmadan kurtulacak!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeybekci, İzmir'in 'çamur, çukur, çöp, çarpık yapılaşma' sorunlarından kurtulacağını söyledi...

Yıldırım'da 36 kaçak yapı yıkıldı!

Yıldırım’ı çarpık yapılaşma yerine yaşam standartları yüksek şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi, kaçak yapılaşma ile mücadelesini tüm hızıyla sürdürüyor. 

Bursa Yıldırım 304 kaçak yapı yıkıldı!

Yıldırım'ı çarpık yapılaşmadan kurtaran Yıldırım Belediyesi, 2014 yılından itibaren 304 adet kaçak yapıyı yıktı.

Kocaeli'deki çarpık kentleşme sorunu meclis gündeminde!

Kocaeli'deki çarpık kentleşmenin etkileri ve önlemleri hakkında CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan öncülğünde Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi..

İBB'den "Kaçak katlar artık yasal" haberine açıklama!

İBB, geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi'nde "Kaçak katlar artık yasal" başlığı ile yayınlanan haberle ilgili kamuoyu açıklaması yaptı. 

Kaçak katlar artık yasal!

Zeytinburnu'nda imar planları 42.5 metre yüksekliğe izin verdiği dönemde 12.5 metre yüksek yapılan binanın kaçak katları artık yasal. İBB'den geçen plan tadilatıyla kaba inşaatı çok önce biten yapının saçak yüksekliği 55 metre olarak belirlendi.

Uğur Tanyeli: Çarpık kentleşmeden hepimiz sorumluyuz!

Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Tanyeli İstanbul'daki çarpık kentleşme hakkında açıklamalarda bulundu. Tanyeli çarpık kentleşmeden yerel yönetimlerden vatandaşa kadar herkesin sorumlu olduğunu söyledi. 

Ayder’de 1700 kaçak yapı yıkılıyor!

TOKİ Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm faaliyetleri yapacak. Yaylalarda ilk etapta tespit edilen 1700 kaçak yapı yıkılacak. 

Trabzon Akçaabatta çarpık yapılaşma mı var Haberi

Trabzon Akçaabatta çarpık yapılaşma mı var

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Tarihi Ortamahalle'de bulunan Timurciler Konağı'nda düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Türkmen Büyükşehir sonrası yaşanan süreci, Akçaabat’daki önemli projeleri, turizm ve diğer konulardaki çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Başkan, Trabzon Akçaabat'a yapılması planlanan ikinci devlet üniversitesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.


Büyükşehir sonrası ilçe belediyelerinin yükünün azaldığı iddiasına katılmadığını ifade eden Başkan Türkmen " İlçelerin birçoğu büyükşehre devredildi, ilçelerin işi azaldı söylemlerine katılmıyorum. İşin detayına indiğiniz zaman mesele biraz daha farklı. Bizim büyükşehir yapılanmasından önce 9 mahallemiz vardı, şimdi ise 14 belde mahalleye dönüşerek bağlandı. 50 köyümüz de mahalle oldu. Dolayısı ile 73 mahallemiz oldu. Merkezde 200 km civarında yol ağımız vardı. Şu anda 2.600 km yol ağımız oldu. Bu 2.600 km'nin 300 km'si...