02 / 05 / 2024

Trabzon Belediyesi gülcemal açıklaması

Trabzon Belediyesi gülcemal açıklaması

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentte hayata geçirilen Gülcemal projesiyle ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İzmir Büyükşehir Belediyesi çok sayıda güvenlik görevlisi alacak! Son başvuru tarihi 26 Nisan!

Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sitesinde yayımlanan ilana göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Güvenlik görevlisi alımında başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru koşulları ve başvuru süreci ile ilgili ayrıntılar paylaşıldı.

Gülcemal Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Gülcemal Yapı Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Gülcemal tarafından kuruldu.

Trabzon yatırımları masaya yatırıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Millet Bahçesi’ başta olmak üzere Pazarkapı kent meydanı, Ganita sahil düzenlemeleri, Gülcemal ve Boztepe ile ilgili yatırımları masaya yatırdı.

Trabzon Gülcemal Projesi üç etap halinde tamamlanacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğl yaptığı açıklamada Trabzon Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesinin, Trabzon için çok büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Trabzon Gülcemal 2. etap ihaleye çıkıyor!

Yatırımlarına tam gaz devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gülcemal projesinin ikinci etabını ihaleye çıkarıyor.

Gülcemal Projesi için yapılan deniz dolgusu TBMM'de!

Gülcemal Projesi kapsamında yapılan deniz dolgusu meclis gündemine taşındı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Güngören Belediyesi'nden risk taşıyan binanın tahliye edilmesi açıklaması!

Güngören Belediyesi, Güngören'de yıkılma riskine karşı boşaltılan bina ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, binanın tedbir amaçlı boşaltıldığı belirtildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden Gülcemal açıklaması!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentte hayata geçirilen Gülcemal projesiyle ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Trabzon Gülcemal projesi 3 etapta tamamlanacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşlarla buluştu. Gümrükçüoğlu, sahil dolgu alanında inşa edilecek olan Gülcemal projesinden bahsetti.

Trabzon Botanik görücüye çıktı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesince yapımı süren "Trabzon Botanik" için düzenlenen tanıtım günlerinin açılışı bugün yapıldı. Tanıtım günleri 14 Temmuz'a kadar sürecek...

Altındağ Belediyesi Gültepe'de öğrenci yurdu yaptırıyor!

Altındağ Belediyesi, Gültepe Mahallesi sınırları içerisindeki alanda dükkan + sosyokültürel tesis (Öğrenci Yurdu) yaptırıyor. İnşaat işi için ihale 7 Mart'ta yapılacak..

Trabzon Büyükşehir'den 18.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Güzelyalı'daki arsasını ihale ile satıyor. İhale 13 Şubat'ta gerçekleşecek..

Trabzon Gülcemal projesinde son durum!

Yatırımlarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi kapsamında 1. etap (Beşirli) tahkimat çalışmaları tamamlandı.

Trabzon Belediyesi gülcemal açıklaması Haberi

Trabzon Belediyesi gülcemal açıklaması

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentte hayata geçirilen Gülcemal projesiyle ilgili flaş bir açıklama yaptı. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Sayın Cemil Pehlevan’ın, çeşitli medya organlarında yer alan açıklamalarından ötürü kamuoyunun doğru şekilde aydınlatılması için yapılan açıklama şu şekilde:

Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Sayın Cemil Pehlevan açıklamalarında Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesinde tarım toprağı kullanılarak 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa muhalefet edildiğini iddia etmektedir.

Belli ki Sayın Pehlevan’ın “tarım toprağı” ve “hafriyat toprağı” tanımlarını dikkatlice incelemesi gerekmektedir. Hafriyat toprağı yönetmelikte, “İnşaat öncesinde arazinin hazırlanması aşamasında yapılan kazı ve benzeri faaliyetler sonucunda oluşan toprak” şeklinde tanımlanmaktadır. Bu bağlamda ilimizde imar planlı alanlarda yapılan ‘yapı ruhsatlı inşaat çalışmaları’ sonucu çıkarılan hafriyat malzemeleri, ilgili yönetmelik kapsamında Gülcemal Dolgu Sahasına kabul edilmektedir....