29 / 04 / 2024

Trabzon Çarşıbaşı çarpık yapılaşma

Trabzon Çarşıbaşı çarpık yapılaşma

Trabzon Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, ilçede hayata geçecek Kentsel Dönüşüm Projesi ile çarpık ve düzensiz yapılaşmanın ortadan kalkacağını bildirdi.

SON DAKİKA! Arıcılık yapanlara yeni destek müjdesi: Tam bu kadar verilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Organik arıcılık yapanlara kovan başına verilecek destek açıklandı. Konuya ilişkin tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

İşte Arçelik bulaşık makinelerinde en uygun fiyatlar! 2 Nisan 2023 fiyat listesi…

Türkiye'nin en büyük beyaz eşya markalarından Arçelik, bulaşık makinesi kategorisinde de ürünleriyle öne çıkmayı başarıyor. Peki Arçelik bulaşık makinesi fiyatları ne kadar? 4 programlı Arçelik bulaşık makinesi en uygun nerede? İşte detaylar...

Arçelik bulaşık makinelerinde indirimler başladı! İşte Arçelik 17 Ekim 2022 fiyat listesi…

Dayanıklı beyaz eşyanın adresi Arçelik’te büyük kampanya başladı. Arçelik bulaşık makineleri indirimli fiyatıyla satışa çıktı. Peki, Arçelik bulaşık makineleri ne kadar? İşte Arçelik 17 Ekim 2022 fiyat listesi…

TOKİ Trabzon Çarşıbaşı 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! Sadece yüzde 10 peşinat!

TOKİ Çarşıbaşı projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Trabzon Çarşıbaşı 2022 sosyal konut projesi...

Arçelik bulaşık makinesi fiyatları ne kadar? İşte Mart 2022 fiyat listesi!

Mutfakta hayatımızı kolaylaştıran ürünlerin başında bulaşık makineleri geliyor. Yeni bir bulaşık makinesi almak isteyenler hem uygun hem şık tasarımları ürünlerin fiyatlarını araştırıyorlar. İşte Mart 2022 Arçelik bulaşık makinesi fiyat listesi...

Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı yıkılıyor!

Başkent Ankara Kızılcahamam'da, yangın sebebiyle büyük hasar gören Kasaplar Çarşısı yıkılıyor.

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Çarşıbaşı projesinin kazananı belli oldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı için Kentsel Tasarım Projesi yarışmasının kazananı belli oldu. 10 numaralı proje yarışmanın birincisi oldu. 

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Bursa Çarşıbaşı için 34 proje yarışacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı için Kentsel Tasarım Projesi’nin belirlenmesi için düzenlediği yarışmada başvuru süresi sona erdi. Yarışmaya 34 proje katılım sağladı.

TOKİ Trabzon Akçaabat Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Trabzon Akçaabat Hükümet Konağı projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

Antalya’nın en büyük sorunu çarpık kentleşme!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Antalya’nın nüfusu 2 milyon 511 bin 700 kişiye ulaştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı (İMO) Mustafa Balcı, Antalya’daki en büyük problemlerin ulaşım ve çarpık kentleşme olduğunu açıkladı.

Trabzon Çarşıbaşı çarpık yapılaşma Haberi

Trabzon Çarşıbaşı çarpık yapılaşma

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, ilçede hayata geçecek Kentsel Dönüşüm Projesi ile çarpık ve düzensiz yapılaşmanın ortadan kalkacağını bildirdi.


Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, Merkez Mahallesi'nde 94 dönümlük alanın Belediye Meclisi tarafından Kentsel Dönüşüm ve Gelişme alanı olarak ilan edildiğini belirtti.


Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilçe merkezindeki çarpık ve düzensiz yapılaşmanın ortadan kaldırılarak Çarşıbaşı'nın cazibe merkezi haline geleceğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:


"Kent merkezinde kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi, kentsel yenileme projelerinde kent içinde çarpık yapılaşma alanları ile ekonomik ömrünü doldurmuş bulunan çöküntü alanlarının gerekli tüm kentsel ve sosyal donatı hizmetleri getirilerek olası tüm doğal afet riskleri de bertaraf edilecek şekilde yeniden fenni ve sıhhi standartlara haiz bir şekilde yapılandırılması düşünülmektedir."


Proje kapsamında saha çalışmalarına başlandığını belirten Yılmaz, "Çalışmalar kapsamında detaylı bina tespitleri, bina...