27 / 04 / 2024

SON DAKİKA! Arıcılık yapanlara yeni destek müjdesi: Tam bu kadar verilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

SON DAKİKA! Arıcılık yapanlara yeni destek müjdesi: Tam bu kadar verilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Organik arıcılık yapanlara kovan başına verilecek destek açıklandı. Konuya ilişkin tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de de yayımlandı. İşte ayrıntılar...



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklenmesine Dair Tebliğ" bugünkü 32349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğle organik arıcılık yapan yetiştiricilerin desteklenmesi çerçevesindeki ödemeler için şartlar, başvuru yöntemi, başvuru ve ödeme süreleri gibi konularda düzenlemeye gidildi. 

Açıklanan detaylara göre, destekleme ödemesinden  faydalanmak isteyen yetiştiriciler, bugünden itibaren 22 Aralık mesai saati bitimine kadar ilgili belgelerle Organik Tarım Bilgi Sistemi'nde kayıtlı oldukları Bakanlığın il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapabilecek.

Kayıtlı oldukları il ve ilçe dışında olan yetiştiriciler ise bulundukları il ve ilçe müdürlüklerine de müracaat yapabilecek. 

SON DAKİKA! Arıcılık yapanlara yeni destek müjdesi: Tam bu kadar verilecek! Resmi Gazete de yayımlandı! 

KOVAN BAŞINA 30 TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK 

Organik arıcılık yapan yetiştiricilerin, kovan tespitlerini en geç 29 Aralık tarihine kadar yaptırması gerektiği açıklandı. 

Destekleme ödemesi için hak kazanan organik arılı kovanlar için kovan başına 30 Türk Lirası tutarında destek ödemesi gerçekleştirilecek. 

Tebliğ, 2 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe alındı. Ayrıca, 12 Kasım 2022 tarihli aynı başlıklı tebliğ de yürürlükten kaldırıldı. 

SON DAKİKA! Arıcılık yapanlara yeni destek müjdesi: Tam bu kadar verilecek! Resmi Gazete de yayımlandı! 

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklemesi (OAYYD) çalışmaları BÜGEM ve il/ilçe müdürlükleri ile yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından yürütülüyor. 

OAYYD kapsamına dahil olacak arılı kovanın, başvuru yapan yetiştirici adına aynı işletmede Arıcılık Kayıt Sistemi ile Organik Tarım Bilgi Sistemi'nde de tanımlı olması gerekiyor. 

Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklemesi ödemesi içinn gerekli finansman, bütçenin muhtelif tarımsal destekleme hizmetleri kalemine tahsis edilen ödeneklerden karşılanıyor. Bakanlık tarafından Bankaya kaynak aktarılmasının ardından, yetiştiriciler adına açılan  ya da açılacak olan hesaplara ödemeler yapılıyor. 

SON DAKİKA! Arıcılık yapanlara yeni destek müjdesi: Tam bu kadar verilecek! Resmi Gazete de yayımlandı! 

KİMLER OAYYD UYGULAMASINDAN FAYDALANAMAZ? 

a) OTBİS’te süresi içinde kayıtlı bilgilerinde güncelleme yapmayanlar.

b) OAYYD uygulamasında 6'ncı maddede yer verilen yetiştiricilerden OTBİS Raporunda kaydı bulunmayanlar.

c) 6'ncı maddede yer alan yetiştiricilerden AKS sistemlerine kayıtlı olmayan ve süresi içinde kayıtlı bilgilerinde güncelleme yapmayanlar.

ç) 6'ncı maddede istenen belgelerle beraber süresi içinde başvuruda bulunmayanlar.

d) Destekleme ile ilgili başvuruda hizmet bedelinin yatırıldığına ilişkin  Döner Sermaye İşletmesinden alınan makbuz veya alındı belgesini ibraz etmeyenler.

e) Askı listelerinde isminin bulunmaması ya da destekleme bilgilerinin hatalı olması durumunda, askı süresi sonuna kadar hatalı kayıtların düzeltilmesi için yazılı başvuruda bulunmayanlar.

f) 6'ncı maddede verilen sürelerde yetkilendirilmiş kuruluşa başvuruda bulunup OTBİS’te bilgilerini tamamlatmayanlar.

g) Yönetmelik hükümleri kapsamında organik tarım faaliyeti yapmayanlar.

ğ) OAYYD ödemesinden yararlanmak üzere başvuru yapan yetiştiricilerden gerçeğe aykırı beyan veren ve sahte belge ibraz edenler.

h) Bakanlık tarafından uygulanan tarımsal desteklemelerden beş sene süre ile faydalandırmama kararı verilmiş olanlar.

ı) Kamu tüzel kişileri.

Zamlı aile destek ödemeleri ne kadar olacak? Aile destek paketi Kasım 2023 ödemeleri yapıldı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika dolar kuru açıklaması! Hareketlilik beklemiyoruz!

Memurların yeni maaşları tek tek açıklandı: Öğretmen, hemşire, doktor, polis 2024 Ocak'ta tam bu kadar alacak!


Geri Dön