30 / 04 / 2024

Trabzon Müzesi ziyaretçileri

Trabzon Müzesi ziyaretçileri

Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde kaldığı ve yaklaşık 4 bin 600 tarihi eserin sergilendiği Trabzon Müzesini, dört günlük Kurban Bayramı tatilinde 400 kişi ziyaret etti.

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Trabzon İnteraktif Taşkın Müzesi'nin inşaatı tamamlandı!

Trabzon'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına Kasım 2019 tarihinde başlanan "İnteraktif Taşkın Müzesi" tamamlandı.

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

Mevlana Müzesi çevresi yeniden düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehre gelen her ziyaretçinin mutlaka Mevlana Müzesi'ni gezeceği bir projeyi hayata geçireceklerini müjdeledi.

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi küllerinden doğdu!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 5 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından yakılan ve yıkılan Ziya Gökalp Müzesi, restorasyon ve teşhir çalışmaları sonrasında yeniden ziyaretçilere açıldı. 

Akyurt'a şehir müzesi müjdesi!

Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık ve beraberindeki heyet Çubuk Şehir Müzesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayık, Akyurt'a şehir müzesi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi 15 Temmuz'da açılacak!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu tarafında yapıldığı ‘Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi’ hain darbe girişiminin yıl dönümünde ziyaretçilere açılacak.

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale'de yapımına 4 yıl önce başlanan Troya Müzesi, ziyarete açıldı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan müze 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Murat Kurum'dan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne övgü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Osmangazi Belediyesi’nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti.

Karaköy’de Mimarlık Müzesi açıldı!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, ‘Mimarlık Müzesi’ne dönüştürüldü. Bina, hem Mimarlar Odası olarak işlevine devam edecek hem de Mimarlık Müzesi olarak ziyaretçilerle buluşacak.

Trabzon Şehir Müzesi açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Trabzon Şehir Müzesi hizmete açıldı.

Trabzon Müzesi ziyaretçileri Haberi

Trabzon Müzesi ziyaretçileri

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde kaldığı ve yaklaşık 4 bin 600 tarihi eserin sergilendiği Trabzon Müzesi'ni, dört günlük Kurban Bayramı tatil süresince 400 kişi ziyaret etti.


Zeytinlik Caddesi'nde 1900'lü yıllarda banker Kostaki Teophylaktos tarafından konut olarak yaptırılan Trabzon Müzesi, yaklaşık 13 yıldan beri ziyaretçilere hizmet veriyor.


Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Trabzon Müzesi'nin bodrum katı arkeolojik eserler seksiyonu, zemin katı konak teşhiri, birinci katı etnografik eserler seksiyonu ve asma katı ise idari bölüm olarak düzendi.


Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kostaki Teophylaktos tarafından konut olarak yaptırılan binanın, 1924'te Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde konaklaması için düzenlendiğini söyledi.


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde eşi ve beraberindeki heyetle bu konakta kaldığını belirten Kansız,...