11 / 05 / 2024

Trabzon turistik yerleri

Trabzon turistik yerleri

Trabzon'a yıl sonuna kadar 15 bin turistin kruvaziyer gemisiyle gelmesi bekleniyor. Kruvaziyer konusunda yürütülen çalışmalara Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve de TÜRKSAB da destek veriyor.

Kahramanmaraş Trabzon caddesinde depremde çöken Doğruluk Apartmanı ile ilgili şok iddia: Depremden önce şikayet edilmiş!

Ölüm dondurmacılarının Ezgi Apartmanı'ndan sonra, ikinci işyerleri olan ve kentin ana caddesi olan Trabzon caddesinde bulunan Doğruluk Apartmanı'nın da depremde yıkıldığı ve öncesinde Belediyeye şikayet edildiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Samsun Ayvacık'a arap yatırımcı ilgisi!

Samsun'un Ayvacık ilçesine gelerek tarihi ve turistik yerleri gezen Suudi Arabistanlı iş adamı Halit Alhivis'in yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Trabzon Zağnos'daki iş yerleri 120 ay vade ile satılıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 14 Temmuz 2016 tarihinde 29 ilde 190 iş yeri ve 17 konutu açık arttırma ile satışa çıkarıyor.Trabzon-Zağnos ve birçok ildeki projelerde yer alan iş yerlerinin yüzde 25 peşin 120 ay vade ile satılacağı açıklandı.

Trabzon Atatürk Köşkü yolu asfaltlandı!

Sıcak havaları fırsat bilen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, turizm sezonu öncesinde Trabzon’un tarihi ve turistik mekânlarına ulaşımı sağlayan yollarda asfaltlama çalışması gerçekleştiriyor.

Trabzon Atatürk Köşkü’nün yolları yenilendi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, turizm sezonu öncesinde tarihi ve turistik mekânlara ulaşımı sağlayan yollarda asfaltlama çalışması başlattı. Atatürk Köşkü’nün 2 kilometrelik gidiş ve dönüş yolu da hafta sonu asfaltlandı.

Trabzon Pazarkapı'da kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Trabzon'un Pazarkapı Mahallesinde, kentsel dönüşüm kapsamında işyerleri yıkılacak olan esnafa, işletmeleri boşaltması için resmi yazı gittiği belirtildi.

Trabzon'da tarihi mekanlara ilgi arttı!

Trabzon'daki Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Uzungöl başta olmak üzere önemli tarihi ve turistik mekanları her yıl çok sayıda turist ziyaret ediyor.

Turizmciler Trabzon yaylalarındaki çarpık yapılaşma ve imarı konuştu!

KATİD (Karadeniz Turistik işletmeciler Derneği) Başkanı Murat Toktaş, Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Uzak ile birlikte Trabzon 'daki Grand Zorlu Otel'de turizmcilerle bir araya geldi.

Adıyaman'da muhtarlar turistik yerleri gezdi!

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 15. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Adıyaman’ a gelen muhtarlar Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezmeyi ihmal etmediler...

İzmir, İngiltere Turizm Fuarı'nda tanıtıldı!

Londra'da dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı'na İzmir tanıtıldı. Turizm sektörü temsilcilerine şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

Trabzon'a gelen turist sayısında artış yaşandı!

Karadeniz'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği turistik mekanlardan olan Trabzon'daki Sümela Manastırının restorasyonunun ihale aşamasına geldiği, restorasyon sonrası kapalı bölümlerinin de ziyarete açılacağı bildirildi...

İzmir, İngiltere turizm fuarında tanıtıldı!

İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığındaki turizm sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, fuarda, Türkiye standının yanında oluşturulan İzmir standında ziyaretçilere şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

Trabzon turistik yerleri Haberi

Trabzon turistik yerleri

Turizm çeşitlemesinde ilimiz son yıllarda ilgi odağı haline geldi. Bu kapsamda kruvaziyer gemilerin gerek sayısının daha da arttırılması gerekse gelen turistlerin şehirde ağırlanması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kruvaziyer konusunda yürütülen çalışmalara Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve TÜRKSAB da destek veriyor." Kente en çok Amerika ve Almanya'dan turist geldiğini ifade eden Hacısalihoğlu, turistlerin en çok tercih ettiği mekanların başında ise Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Ortahisar Mahallesi, Gülbaharhatun Camisi, Kızlar Manastırı, Uzungöl ve Akçaabat Sera Gölü'nün yer aldığını sözlerine ekledi. 


Kente bu yıl nisan ayında ilk kruvaziyer gemisinin geldiğini ifade eden Hacısalihoğlu, "Trabzon Limanı'na bu sezon 39 kruvaziyer gemisinin gelmesini bekliyoruz. Kentimize 11 kruvaziyerle bugüne kadar 3 bin 500 turist ve 2 bin 500 mürettebat olmak üzere yaklaşık 6 bin...