28 / 04 / 2024

Trabzon'a kruvaziyer gemisiyle 15 bin turist gelmesi hedefleniyor!

Trabzon'a kruvaziyer gemisiyle 15 bin turist gelmesi hedefleniyor!

Trabzon'a yıl sonuna kadar 15 bin turistin kruvaziyer gemisiyle gelmesi bekleniyor. Kruvaziyer konusunda yürütülen çalışmalara Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve de TÜRKSAB da destek veriyor.



Turizm çeşitlemesinde ilimiz son yıllarda ilgi odağı haline geldi. Bu kapsamda kruvaziyer gemilerin gerek sayısının daha da arttırılması gerekse gelen turistlerin şehirde ağırlanması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kruvaziyer konusunda yürütülen çalışmalara Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve TÜRKSAB da destek veriyor." Kente en çok Amerika ve Almanya'dan turist geldiğini ifade eden Hacısalihoğlu, turistlerin en çok tercih ettiği mekanların başında ise Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Ortahisar Mahallesi, Gülbaharhatun Camisi, Kızlar Manastırı, Uzungöl ve Akçaabat Sera Gölü'nün yer aldığını sözlerine ekledi. 


Kente bu yıl nisan ayında ilk kruvaziyer gemisinin geldiğini ifade eden Hacısalihoğlu, "Trabzon Limanı'na bu sezon 39 kruvaziyer gemisinin gelmesini bekliyoruz. Kentimize 11 kruvaziyerle bugüne kadar 3 bin 500 turist ve 2 bin 500 mürettebat olmak üzere yaklaşık 6 bin kişi geldi. 


Yapılan çalışmalarla kente yılsonuna kadar 15 bin turistin bu yolla gelmesini bekliyoruz" diye konuştu. 

Kruvaziyer turizmin dünyada hızla gelişen ve bulunduğu ülkeye, şehre oldukça yüklü gelir bırakan turizm çeşidi olduğunu anlatan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Orta ve üst gelir grubuna hitap eden bu Trabzon Ticaret Ve Sanayi Oclası Başkanı Suat Hacısalihoğlu Alternatif turizm imkanlarına sahip Trabzon'da kruvaziyer turizm geliştirilerek, sektörden elde edilen gelirin artırılması hedefleniyor. Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AA yaptığı açıklamada, Trabzon'un her geçen yıl turizmde önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi. 

Taka


Geri Dön