12 / 05 / 2024

Trabzon turist yerleri

Trabzon turist yerleri

Trabzon'a yıl sonuna kadar 15 bin turistin kruvaziyer gemisiyle gelmesi bekleniyor. Kruvaziyer konusunda yürütülen çalışmalara Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve de TÜRKSAB da destek veriyor.

Kahramanmaraş Trabzon caddesinde depremde çöken Doğruluk Apartmanı ile ilgili şok iddia: Depremden önce şikayet edilmiş!

Ölüm dondurmacılarının Ezgi Apartmanı'ndan sonra, ikinci işyerleri olan ve kentin ana caddesi olan Trabzon caddesinde bulunan Doğruluk Apartmanı'nın da depremde yıkıldığı ve öncesinde Belediyeye şikayet edildiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Trabzon'da gayrimenkule yatırımcı ilgisi!

Trabzon'u yılda 2 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların bölgede gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı.

Trabzon Zağnos'daki iş yerleri 120 ay vade ile satılıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 14 Temmuz 2016 tarihinde 29 ilde 190 iş yeri ve 17 konutu açık arttırma ile satışa çıkarıyor.Trabzon-Zağnos ve birçok ildeki projelerde yer alan iş yerlerinin yüzde 25 peşin 120 ay vade ile satılacağı açıklandı.

Trabzon'da gayrimenkule yabancı ilgisi artıyor!

Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, tarihi ve doğal güzellikleri, yaylaları ve yöresel yemekleriyle öne çıkan Trabzon'u, yılda 3 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların kentteki gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı

Trabzon'daki kaçak yapılaşma turizmde en büyük sorun!

Doğu Karadeniz'de bazı sorunlara acil müdahale edilmezse artan turist sayısı rakamlarda kalacak. Trabzon ve Artvin arasında yer alan bazı turizm merkezlerinde en önemli sorunların başında kaçak yapılaşma geliyor.

Trabzon Pazarkapı'da kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Trabzon'un Pazarkapı Mahallesinde, kentsel dönüşüm kapsamında işyerleri yıkılacak olan esnafa, işletmeleri boşaltması için resmi yazı gittiği belirtildi.

Trabzon Körfez yatırımcılarından büyük ilgi görüyor!

TRABZON Valisi Abdil Celil Öz, şehre gelen Arap turist sayısının 300 bini geçtiğini ve Körfez yatırımcısının bölgede bir Araplar şehri kurmayı planladıklarını söyledi.

Abdil Celil Öz: Arapların Trabzon'a yatırımları artacak!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'a gelen Arap turist sayısının 300 bini geçtiğini ve Körfez yatırımcısının bölgede bir Arap şehri kurmayı planladıklarını söyledi.

Arap turistler Trabzon'u tercih ediyor!

DOĞU Karadeniz’in önemli turizm alanlarından biri olan Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesi Arap turist akınına uğruyor. Uzungöl yılda yaklaşık yerli yabancı 2 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor.

Trabzon'da tarihi mekanlara ilgi arttı!

Trabzon'daki Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Uzungöl başta olmak üzere önemli tarihi ve turistik mekanları her yıl çok sayıda turist ziyaret ediyor.

Oteller, boş yerleri doldurmak için yüzde 15 indirim yaptı!

Bu yıl Türkiye’ye gelecek Rus ve Avrupalı turist sayısındaki düşüş beklentisi Türklere yaradı. Etstur Direktörü Suat Özbek, “Oteller, boş yerleri doldurmak için yüzde 15 indirim yaptı” dedi.

Doğu Karadeniz'e sezonun ilk kruvaziyeri Alman turist getirdi!

Doğu Karadeniz'e bu sezon gelen ilk kruvaziyer gemisi olan ve Trabzon Limanı'na demirleyen Bahama bayraklı, 250 metre uzunluğundaki "Hamburg" isimli gemi, 265 Alman turist taşıyor.

Trabzon turist yerleri Haberi

Trabzon turist yerleri

Turizm çeşitlemesinde ilimiz son yıllarda ilgi odağı haline geldi. Bu kapsamda kruvaziyer gemilerin gerek sayısının daha da arttırılması gerekse gelen turistlerin şehirde ağırlanması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kruvaziyer konusunda yürütülen çalışmalara Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve TÜRKSAB da destek veriyor." Kente en çok Amerika ve Almanya'dan turist geldiğini ifade eden Hacısalihoğlu, turistlerin en çok tercih ettiği mekanların başında ise Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Ortahisar Mahallesi, Gülbaharhatun Camisi, Kızlar Manastırı, Uzungöl ve Akçaabat Sera Gölü'nün yer aldığını sözlerine ekledi. 


Kente bu yıl nisan ayında ilk kruvaziyer gemisinin geldiğini ifade eden Hacısalihoğlu, "Trabzon Limanı'na bu sezon 39 kruvaziyer gemisinin gelmesini bekliyoruz. Kentimize 11 kruvaziyerle bugüne kadar 3 bin 500 turist ve 2 bin 500 mürettebat olmak üzere yaklaşık 6 bin...