27 / 04 / 2024

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...



Trabzon'da sayısı 30'a çıkartılan 'charter' uçak seferleri ile birlikte hava yoluyla kente gelen turist sayısı, 600 bine ulaştı. Özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerden gelen turistlerle dolan kentte turizm geliri 1 milyar dolar oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Bu sayının sezon sonuna kadar 700 binleri geçmesini bekliyoruz" dedi.

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Doğa ve kültür turizminde Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi birçok tatil cazibe merkezini bünyesinde barından Trabzon'da, yaz sezonu hareketliliği devam ediyor. Günlük sefer sayısı 30'a çıkarılan 'charter' uçuşları ile birlikte hava yoluyla kente gelen turist sayısı, 600 bine ulaştı. Özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerden gelen turistlerle kaynayan kentte turizm geliri 1 milyar dolar oldu. Otel, pansiyon, araç kiralama ve tur acentelerinin tam kapasite hizmet sunulduğu kentte, turizm hareketliliğinin devam etmesi bekleniyor.

Özellikle Körfez ülkelerinden gelen turist kafile sayısında rekor kırdıklarını belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Bu sene, Trabzon’un senesi. Trabzonspor'un şampiyonluğu ile şehir, geçtiğimiz nisan ayından itibaren çok büyük bir hareketlilik yaşadı ve yaşamayı da sürdürüyor. Akabinde turizm sezonu ile birlikte yerli ve yabancı ziyaretçi sayımız tavan yaptı. Şu ana kadar aktarmasız uçuşta 300 binin üzerinde yabancı turist geldi. İç hatlarla beraber değerlendirdiğimizde bunun 600 bin kişiyi geçtiğini düşünüyoruz. Bu sayının sezon sonuna kadar 700 binleri aşmasını umuyoruz. Bu Trabzon ili için hakikaten çok memnuniyet verici bir durumdur. Çünkü Trabzon ekonomisi uzun bir zamandan bu tarafa turizmden tarafa epey olumlu olarak yararlanıyordu. Bu sene de bu manada ekonomik anlamda adeta tepe yaptığımız bir sene oldu. Bu durumdan da son derece memnunuz" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön