09 / 05 / 2024

Bacasız sanayi

Bacasız sanayi

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Bacasız sanayi günlük 88,5 milyon dolar getirdi!

Yabancı sermaye ve cari açıkla ilgili dalgalanmaların yaşandığı ortamda "bacasız sanayi" olarak da adlandırılan turizm, Türkiye'ye geçen yıl günlük yaklaşık 88,5 milyon dolar girdi sağladı...

Yeni nesil tatil anlayışı bölge halkını kalkındırdı! Bungalov bu senenin trendi!

Türkiye’de bacasız sanayisi her geçen yıl yükseliyor.  Son dönemde popülerliğini koruyan bungalov ve tiny house konaklama modellerinin ise bölgesel turizm ekonominin güçlenmesinde itici güç haline geldi. İşte detaylar..

Akfen GYO’nun otel kira gelirleri yüzde 90 arttı!

Türkiye’nin bacasız sanayisi turizmde gelen turist sayısı bakımından son birkaç yıldır yaşanan durgunluğun bu yıl yerini dev artışa bırakması turizm şirketlerinde büyümeyi getiriyor. 

Aksaray'da dönüşümün ilk projesi hayata geçiyor!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Milletvekili İlknur İnceöz, Anayasa teklif görüşmelerinden sonra Aksaray Belediyesi’ni ziyaret etti. İnceöz, sanayi projesinin Aksaray’ın en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti.

Kırşehir'e yeni sanayi sitesi mi kuruluyor?

Kırşehir'de 1990 yılında açılan ve 555 dönüm alanda 710 dükkanın bulunduğu Kılıçözü Sanayi Sitesi esnafın yeni bir sanayi sitesi kurulması yönündeki talepleri görüşüldü.

Aagrega Zemin Çözümleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Aagrega Zemin Çözümleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Erkan Okut ve Oğuz Okut ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 18 Şubat'ta Esenler, Oruçreis Mahallesi, Tekstilkent Caddesi'nde kuruldu.

Altınproje İnşaat Sağlık Gıda Züccaciye Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altınproje İnşaat Sağlık Gıda Züccaciye Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İbrahim Söylemez ve Muhammed Emin Ceyhan ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 18 Şubat'ta Bahçelievler, Soğanlı Mahallesi'nde kuruldu.

Öz Tüfekçi İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Tüfekçi İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Abit Tüfekçi tarafından 50 bin TL sermaye ile 3 Şubat'ta Eyüp, Nişancı Mahallesi, Defterdar Caddesi'nde kuruldu.

7 Yıldız Yaşar Yalçın İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

7 Yıldız Yaşar Yalçın İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yaşar Yalçın tarafından 20 bin TL sermaye ile 29 Ocak'ta Kağıthane, Nurtepe Mahallesi, Ayyüzlü Sokak'ta kuruldu.

Öz Akıncı Maden İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Akıncı Maden İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammed Akıncı tarafından 100 bin TL sermaye ile 29 Ocak'ta Sarıyer, Pınar Mahallesi, Hilal Caddesi, Okul Sokak'ta kuruldu.

Tekirdağ'daki OSB'lerde arsa fiyatları arttı!

Tekirdağ'da sanayicinin yatırım yapması amacıyla eski belediye başkanlarından Ahmet Aygün döneminde" Dumansız Sanayi Bölgesi "oluşturuldu. Bazı OSB kurulacak yerlerde arazi fiyatlarının bir milyonu aştı.

Öz Miroğlu İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik ve Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Miroğlu İnşaat Yapı Malzemeleri Elektrik ve Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Veysel Bayrak tarafından 10 bin TL sermaye ile 20 Ocak'ta Ataşehir, İçerenköy Mahallesi, Karslı Ahmet Caddesi'nde kuruldu.

Öz Atmaca İnşaat Yapı Malzemeleri Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Atmaca İnşaat Yapı Malzemeleri Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İbrahim Halil Ay tarafından 10 bin TL sermaye ile 18 Ocak'ta Kartal, Soğanlık, Yeni Mahallesi, Baltacı Mehmet Paşa Sokak'ta kuruldu.

Bileşke Teknik Yalıtım Çözümleri İnşaat Sanayi Müteahhitlik Otomotiv Gıda Tur.İç ve Dış Tic.Limited Şti. kuruldu!

Bileşke Teknik Yalıtım Çözümleri İnşaat Sanayi Müteahhitlik Otomotiv Gıda Tur.İç ve Dış Tic.Limited Şti., Mehmail Okumuş tarafından 200 bin TL sermaye ile 15 Ocak'ta Pendik, Yenişehir Mahallesi'nde kuruldu.

Bacasız sanayi Haberi

Bacasız sanayi

Trabzon'da sayısı 30'a çıkartılan 'charter' uçak seferleri ile birlikte hava yoluyla kente gelen turist sayısı, 600 bine ulaştı. Özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerden gelen turistlerle dolan kentte turizm geliri 1 milyar dolar oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Bu sayının sezon sonuna kadar 700 binleri geçmesini bekliyoruz" dedi.

Doğa ve kültür turizminde Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi birçok tatil cazibe merkezini bünyesinde barından Trabzon'da, yaz sezonu hareketliliği devam ediyor. Günlük sefer sayısı 30'a çıkarılan 'charter' uçuşları ile birlikte hava yoluyla kente gelen turist sayısı, 600 bine ulaştı. Özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerden gelen turistlerle kaynayan kentte turizm geliri 1 milyar dolar oldu. Otel, pansiyon, araç kiralama ve tur acentelerinin tam kapasite hizmet sunulduğu kentte, turizm...