03 / 05 / 2024

Yeni nesil tatil anlayışı bölge halkını kalkındırdı! Bungalov bu senenin trendi!

Yeni nesil tatil anlayışı bölge halkını kalkındırdı! Bungalov bu senenin trendi!

Türkiye’de bacasız sanayisi her geçen yıl yükseliyor.  Son dönemde popülerliğini koruyan bungalov ve tiny house konaklama modellerinin ise bölgesel turizm ekonominin güçlenmesinde itici güç haline geldi. İşte detaylar..



TÜİK’in verilerine göre turistlerin geliş nedenlerinin ilk sırasında eğlence, gezi ve kültürel aktiviteler var. Verilere göre yurt içi ve yurt dışındaki ziyaretçilerin konaklama harcamaları da yüzde 185 arttı. Son dönemde popülerliğini koruyan bungalov ve tiny house konaklama modellerinin ise bölgesel turizm ekonominin güçlenmesinde itici güç olduğunu belirtti.

Yaz tatil sezonunun sonuna gelirken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu senenin verilerini yayımladı. Verilere göre 2022’nin ikinci çeyreğinde Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 193,6 artışla 11 milyon 939 bine ulaştı.

Turistlerin geliş nedenlerinin ilk sırasında gezi, eğlence ve kültürel aktiviteler yer alıyor. Verilere göre hem yurt içi hem de yurt dışındaki ziyaretçilerin konaklama harcamaları da yüzde 185 oranında arttı. Son dönemde popülerliğini koruyan bungalov ve tiny house konaklama modellerinin tercih edilmesi bölgesel turizm gelirlerinin yükselmesinde rol oynadı.

Yeni nesil tatil anlayışı bölge halkını kalkındırdı! Bungalov bu senenin trendi!

Bungalov ve tiny house gibi tatil evlerinin iç turizm piyasasını canlandırdığını söyleyen Hepsi Bungalov Şirketinin Kurucusu İlker Kulaksız, “Ülkemizin turizm gelirleri her geçen yıl yükselirken, kişi başına düşen konaklama harcamaları bu durumun kaynakları arasında yer alıyor. Çünkü ziyaretçilerin birçoğu artık geleneksel tek tip tatil planları yerine daha düşük maliyetli ve bireysel konaklama modellerine yönelerek tercihlerini değiştiriyor. İnsanlar gerek mevcut ekonomik koşullardaki seyahatlerinde bütçesine uygun konforlu bir konaklama imkanı oluşturmak gerekse kalabalıktan kaçarak doğayla baş başa kalabilmek için artık bungalovları tercih ediyor. Bu durum  bölgesel turizmin kalkınmasında büyük bir rol oynuyor” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön