18 / 05 / 2024

Yeni nesil tatil anlayışı bölge halkını kalkındırdı! Bungalov bu senenin trendi!

Yeni nesil tatil anlayışı bölge halkını kalkındırdı! Bungalov bu senenin trendi!

Türkiye’de bacasız sanayisi her geçen yıl yükseliyor.  Son dönemde popülerliğini koruyan bungalov ve tiny house konaklama modellerinin ise bölgesel turizm ekonominin güçlenmesinde itici güç haline geldi. İşte detaylar..



İlker Kulaksız, bungalovların yalnızca yurt dışından gelenlerin değil, başta İstanbul olmak üzere yerli turistlerin de ilgisini çektiğini belirtti. Devamında bungalov ve tiny house gibi konaklama yapılarının bulunduğu İstanbul’un çevre şehirlerinde bu canlılık sayesinde ekonomik anlamda da güçlendiğini kaydediyoruz dedi.

“Sapanca, Maşukiye, İğneada ve Bolu’nun çeşitli köyleri en çok tercih edilen tatil mekanı..”

Büyük şehirlerde yaşayanların bungalov ve tiny house gibi konaklama seçeneklerinin bulunduğu tatil mekanlarından en çok Sapanca, İğneada, Maşukiye ve Bolu’nun yakın köyleri gibi yerlere seyahat ediyor.

Kulaksız, “Bu konaklama modelini tercih eden turistlerin hepsi bu bölgelerde kısa süreli kalmıyor. Çünkü bungalovların jakuzi, özel havuz ve ateş çukuru gibi çeşitli özellikleriyle bireysel yaşam tarzına hitap eden ayrıcalıklı yapısı ziyaretçileri cezbedebiliyor. Turistler bir süre sonra yalnızca kısa süreli kaçamaklar değil, geniş tarih aralıklı seyahatler planlayarak bu evleri kiralıyorlar. Bungalovların mevsim fark etmeksizin tüm sezon tatillerinde avantajlı bir seçenek olması da bu durumun temel nedenleri arasında bulunuyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da arsa arayanlar dikkat! O ilçede ticaret ve konut alanı imarlı arsa satılıyor!

Avro Bölgesi'ndeki tahminlerin üzerinde seyreden enflasyon oranları, tavan yaptı!

Uçak bilet fiyatları yükselirken, satışlar azaldı! Havayolu şirketleri iç hatlara sefer yapmak istemiyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön