06 / 05 / 2024

trabzonda yolcu gemileri

trabzonda yolcu gemileri

Trabzon, son yıllarının en yoğun kruvaziyer turizmi sezonunu yaşıyor. Karadeniz turu yapan Bahama bandıralı Seven Seas Mariner isimli kruvaziyer yolcu gemisi Kuşadası ve İstanbul, Sinop'tan sonra Trabzon'a geldi.

MUTTAŞ, yaz turizm sezonunda 130 bin yolcu taşıdı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan MUTTAŞ, yaz turizm sezonunda havaalanlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle başlattığı yolcu taşımacılığında 5 ay gibi kısa bir sürede 130 bin yolcuya hizmet verdi.

İstanbul'daki havalimanları 68 milyon yolcu ağırladı!

İstanbul havalimanlarına bu yılın on ayında gelen-giden yolcu sayısı 195 ülkenin nüfusunu geçti. Söz konusu dönemde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 67 milyon 790 binin üzerinde yolcu ağırlandı.

3.havalimanının devreye girmesiyle İstanbul 120 milyon yolcu ağırlayacak!

2011'de Ortadoğu dünya uçuş ağının en önemli noktası olurken, başta Airbus olmak üzere çeşitli kuruluşların yaptığı pazar araştırmasına göre, 3.havalimanının devreye girmesiyle İstanbul'da toplam 120 milyon yolcu ağırlanacak...

İstanbul'da 68 milyon yolcu ağırlandı!

İstanbul havalimanlarına bu yılın on ayında gelen-giden yolcu sayısı 195 ülkenin nüfusunu geçti. Söz konusu dönemde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 67 milyon 790 binin üzerinde yolcu ağırlandı.

Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı!

Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman: 'Açılışından bu yana Ankara-İstanbul hattında 650 bin civarında yolcu taşıdık. Elbette bu gelecekte artacaktır' dedi.

Yüksek Hızlı Trenle toplam 650 bin yolcu taşındı!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Yüksek Hızlı Tren'le (YHT) günlük ortalama 15 bin civarında yolcu taşıdıklarını belirterek: "Açılıştan bu yana 650 bin yolcu taşıdık" dedi...

YHT Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı!

YHT Ankara-İstanbul hattında 650 bin yolcu taşındı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Açılışından bu yana Ankara-İstanbul hattında 650 bin civarında yolcu taşıdık. Elbette bu gelecekte artacaktır" dedi.

Antalya'ya kruvaziyerle 170 binin üzerinde yolcu geldi!

Port Akdeniz Antalya Limanı'na bu sezon 65 yolcu gemisiyle 170 binin üzerinde yolcu geldi. Limanın son ziyaretçisi ise Bahama bandıralı Amadea isimli yolcu gemisi oldu

Yolcu taşıma hizmeti yapan araçlar engellilerin erişimine uygun hale getirilecek!

Engelliler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Şehir içi yolcu taşıma hizmeti yapan araçlardan engelliler için erişilebilir olmayanlara yetki belgesi, izin veya ruhsat verilmeyecek.

Türk Hava Yolları'nın yolcu sayısı yüzde 14 arttı!

Şirketten KAP'a gönderilen trafik verilerine göre THY'nin yolcu doluluk oranı ise Ocak-Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre değişmeden yüzde 79.5 seviyesinde gerçekleşti.

Türk Hava Yolları'nın yolcu sayısı 46,2 milyona ulaştı!

THY'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan Ocak-Ekim 2014 trafik verilerine göre, Türk Hava Yolları'nın yolcu sayısı bu yılın ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,7 artarak 46,2 milyona ulaştı.

THY yolcu sayısı 46,2 milyona ulaştı!

Ocak-Ekim 2014 trafik verilerine göre Türk Hava Yolları'nın yolcu sayısı bu yılın ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,7 artarak 46,2 milyona ulaştı.

Pegasus, 9 ayda 15 milyon yolcu taşıdı!

Yılın ilk dokuz ayında 15 milyon yolcu taşıyan Pegasus Hava Yolları, 234 milyon TL net dönem karı ve 308 milyon TL esas faaliyet karı elde etti.

trabzonda yolcu gemileri Haberi

trabzonda yolcu gemileri

Trabzon, son yıllarının en yoğun kruvaziyer turizmi sezonunu yaşıyor. Karadeniz turu yapan Bahama bandıralı Seven Seas Mariner isimli kruvaziyer yolcu gemisi Kuşadası ve İstanbul, Sinop'tan sonra Trabzon'a geldi. İçerisinde 697 yolcu ve 445 personeli bulunan gemi bu sabah saat 08.00'de Trabzon'a geldi. Gemi ile gelen turistler Trabzon'un tarihi mekanlarını gezmek için otobüslerle limandan ayrıldılar. Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, 2014 yılı sezon içerisinde Trabzon Limanı'na 39 kurvaziyer gemi beklendiğini, bugüne kadar 12 geminin geldiğini belirterek "Bu güne kadar 3 bin 500 civarında turist ve 2 bin 500 mürettebat olmak üzere yaklaşık 6 bin kişi Kurvaziyer aracılığı ile geldi. Yapılan operasyonlar ile yıl sonu kadar 15 bin turist gelmesi planlanıyor"...