01 / 05 / 2024

trampa tapuya tescili

trampa tapuya tescili

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, tapu takas işleminin tescili nasıl olur? İşte, tapu takas işleminin tescili!

Tapu trampa sözleşmesi örneği 2016!

Trampa işlemi, tapu dairesinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Bunun için taraflar tapu trampa sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte tapu trampa sözleşmesi örneği 2016..

Tapu trampa işlemleri 2016!

Taşınmaz malların tapuları, tapu dairesinde trampa edilebiliyor. Peki, trampa nasıl yapılır? Tapu trampa işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için neler gerekir? Tapu trampa için ne kadar harç ödenir?

Tapu trampa harcı nasıl hesaplanır?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine trampa deniyor. Peki, tapu trampa harcı nasıl hesaplanır?

Tapu trampa harcı 2016!

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemi olan trampa için ne kadar harç ödenir? İşte tapu trampa harcı 2016..

Tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı?

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemlerinin tamamlanması için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı? Tapu müdürlüklerinde ibraz edilecek belgelerin özellikleri nelerdir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ya da sahipleri ile müteahhit ya da müteahhitler arasında imzalanabiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh edilir mi? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya nasıl şerh edilir?

Arnavutköy Ömerli'de trampa amaçlı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Arnavutköy ilçesine bağlı Ömerli Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve Sultanbeyli İlçesinde yürütülmekte olan trampa çalışmalarında kullanılmak üzere 1000 ölçekli İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Sit alanı tescili nasıl yapılır?

Kültür varlıklarının yoğun olarak bulunduğu sosyal yaşama konu olmuş veya önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli olan sit alanı tescili nasıl yapılır?

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

Sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 15 inci maddesi gereğince sit alanlarındaki taşınmaz, Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

N5 Suites'ten daire alanlar ticari tapuya sahip oluyor!

Özyurtlar İnşaat, N5 Suites Otel+Residence projesinden ev almak isteyenler için 'yeni bir kampanya başlattı. Buna göre daire alanlar ticari tapuya sahip oldukları için oturmadıkları ya da kullanmadıkları dönemde evlerini kiraya verebilecek.

Tapu tescili isteme hakkı!

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tescil davası, Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine veya varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır. Peki, tapu tescili isteme hakkı kimdedir?

UYAP sistemi ile tapuya haciz koyma ve kaldırma yapılabilecek!

UYAP sistemi üzerinden haciz koyma ve kaldırma işlemlerinden sonra yeni sistemle Aralık ayı itibariyle tapu ekranından da tapuya haciz koyma ve kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilecek

trampa tapuya tescili Haberi

trampa tapuya tescili

Tapu takas işleminin tescili!

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Tapu takas işlemi için tarafların anlaşarak tapu müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyor. 


Çünkü bu iki taşınmazın resmiyette takas edilebilmesi için tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi şart olarak karşımıza çıkıyor. Eğer tapu müdürlüğü tescil belgesi oluşturmaz ise takas tamamlanmamış oluyor. Yani herkes aynı mallara sahip olarak devam ediliyor. 


Tapu müdürlüklerine müracaat için de bir takım belgeler gerekiyor. Öncelikle takas yapılacak malların tapu veya ruhsatları gerekiyor. Daha sonra ise fotoğraflı kimlikler isteniyor. Kimlik yerine pasaportta geçerli olabiliyor.


Diğer istenen belgeler ise takas edilecek malların sahiplerinin son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları, eğer temsilci takasa  katılacak ise temsilci olduğuna dair belge ve vergi kimlik numarasının yazılı olduğu vergi dairesinden verilmiş bir belge...