29 / 04 / 2024

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

 Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ya da sahipleri ile müteahhit ya da müteahhitler arasında imzalanabiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh edilir mi? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya nasıl şerh edilir?



Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ya da sahipleri ile müteahhit ya da müteahhitler arasında imzalanabiliyor.  Bu sözleşmeler, noterde düzenleniyor.


Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya şerh edilir mi? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tapuya nasıl şerh edilir?


Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde inşaatı yapılacak taşınmazda hangi dairenin devrinin yapıldığına ilişkin esaslara yer veriliyor. 


Aynı dairenin birden fazla kişiye devrinin engellenebilmesi için bu sözleşme tapuya şerh edilebiliyor. Ancak bazı durumlarda bu istem reddedilebiliyor.


Kat karşılığı inşaat sözleşmesi şerhi istemi:

……. İli, …….. İlçesi, ……… Mahallesi, …… ada 4 parsel ve …….. ada 2 parsel (İmar öncesi ……. 515 parsel) numaralı taşınmazlar …… ……. adına kayıtlı iken, taşınmaz üzerine, "…… 11. Noterliğinden tanzim edilen 05.06.1995 tarih ve ….. sayılı inşaat sözleşmesi gereğince ….. ……'un 8/24 hissesi ……. …….. ……… lehine İnşaat Sözleşmesi 14.03.1996 tarih, ….. yevmiye" şeklinde konulan kat karşılığı inşaat ve satış vaadi sözleşmesi şerhinin malik vekili Av. …… ……. tarafından terkini talebinde bulunulmuştur.



Kat karşılığı inşaat sözleşmesi vekaletname örneği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön