05 / 05 / 2024

tskb izmir bülteni

tskb izmir bülteni

TSKB İzmir şube özelinde yaptığı çalışmasını Emlakkulisi.com ile paylaştı. İzmir’de yer alan karma kullanım projelerin gelişimi ne yöndedir? Son 5 yılda kentin çehresi ne şekilde değişmiştir? İşte bu soruların cevabı haberimizde yer alıyor...

İSO, Yatırım Teşvik Bülteni ile inşaat sektörüne fayda sağlayacak!

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Yatırım Teşvik Bülteni’ ile başta imalat sanayimiz olmak üzere finans, inşaat, hizmet ve kamu sektörüne fayda sağlayacak önemli veriler üreteceğiz." dedi

İzmir Büyükşehir'den 107.5 milyon TL'lik kat karşılığı inşaat ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Karabağlar İlçesi, Uzundere Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihalesi düzenleniyor..

İzmir Büyükşehir 120 TOKİ konutunu ihaleye çıkarıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlıyor. İzmir Büyükşehir bu kapsamda 120 konutu ihaleye çıkarıyor.

İzmir Büyükşehir'den 107.5 milyon TL'ye inşaat ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar İlçesi, Uzundere Mahallesi'nde Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapım İşi ihale edecek..

İzmir Büyükşehir'e Buca Konutları'ndan rekor gelir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygun fiyatlarla satışa çıkardığı Buca Konutları’ndan 37 tanesi daha sahibini buldu, büyükşehir satışa çıkardığı konutlardan 89 milyon 183 bin TL gelir elde etti.

İzmir Büyükşehir'den yeni otopark!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belelediyesi Hatay'da yeni bir otopark inşa ediyor.

İzmir Büyükşehir'den 332.7 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 332.7 milyon TL'lik kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi düzenliyor. İhale 3 Ağustos'ta yapılacak..

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde monoray tartışması!

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündeminde yapımından vazgeçilen monoray projesi vardı. Toplantıda monoray projesi de yapılmaması da eleştirildi.

İzmir Büyükşehir'den 1.5 milyon tonluk asfalt atağı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, asfalt yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda 1,5 milyon ton sıcak asfalt dökmeyi planlıyor.

İzmir Büyükşehir'den 31.3 milyon TL'ye otopark ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balçova İnciraltı Mahallesi'nde 10 yıl süreli sınırlı ayni hak (intifa hakkı) tesis edilmesi karşılığında; otopark yapım ihalesi düzenliyor..

İzmir Büyükşehir Belediyesi için yeni bina istemi!

Folkart'ın İzmir'deki Basmane Çukuru Projesi'nde ÇED süreci başladı. Büyükşehir Belediyesi, kendi için ayrı bina yapılmasını istedi. Projede hizmet binası için yer açılıyor.

İzmir Bölgesel Temiz Hava Merkezi mecliste konu oldu!

İzmir'deki Bölgesel Temiz Hava Merkezi'nin faaliyete geçeceği tarih ve Aliağa ilçesindeki hava kirliliği ve kanser vakalarına karşı alınacak tedbirler meclis gündemine taşındı..

İzmir Büyükşehir'den 1.8 milyon ton asfalt!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yıl sonuna kadar kentte 6 milyon metrekare sathi kaplama yapacaklarını, 1.8 milyon ton da sıcak asfalt dökeceklerini açıkladı.

tskb izmir bülteni Haberi

tskb izmir bülteni

TSKB'nin hazırladığı  İzmir’de yer alan karma kullanım projelerin gelişimi ile ilgili raporu haberimizde bulabilirsiniz.



Karma Projeler, planlama içerisinde “Mixed Use” olarak adlandırılan, birden fazla kullanım fonksiyonunu içinde barındıran projelerdir. Aynı parselde veya bitişik parsellerde ticaret, konaklama, konut ve diğer fonksiyonların birlikte yer alması durumudur. Son beş yılda İzmir’de rezidans projeleri hız kazanması ve buna paralel olarak özellikle şehir merkezinde çok katlı, nitelikli, ofis ve rezidans açığını karşılayacak arazinin bulunamaması, Çankaya-Pasaport-Alsancak-Bayraklı-Karşıyaka aksında yeni alanlara ihtiyaç duyulmasına sebep olmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Limanı ile Karşıyaka-Turan arasında kalan 550 hektarlık alanı gökdelenler bölgesi olarak imara açmıştır. Planlanan yeni kent merkezi iş alanının (MİA) söz konusu açığı kapatması beklenmektedir. Bu durum İzmir’de karma projelerin gelişiminin temelini oluşturmuş olup, İzmir ilini prestiji, yenilenen imajı,...