17 / 05 / 2024

TUDER

TUDER

461 yıl önce Mimar Sinan'ın yaptığı caminin aynısı Giresun'da yapılıyor. Fotoğraflarına bakılarak yapılan cami 2012'de tamamlanacak...

2016 ve 2017'de 253 hastaneyi hizmete açacağız!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği'ni (TUDER) ziyaret etti. Ziyarette, bir süre sohbet eden Müezzinoğlu, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve sorunlarını dinledi.

TUDER Haberi

TUDER

Tarihi Şehzade Camii, Giresun'da yapımı 22 yıldır devam eden bir camiye ilham kaynağı oldu. Bulancak ilçesinde inşatı devam eden cami, Şehzadebaşı Camii'sinin birebir kopyası olarak yapılıyor. Hacı Mustafa Eren'in başlattığı cami inşattı, Eren'in 1991 yılında vefatının ardından Bulancak'ta yaşayan vatandaşların yoğun gayretiyle 22 yıldır sürdürülüyor.

Cami inşaatında çalışan ustalar, belirli zamanlarda İstanbul'a gelerek Şehzadebaşı Camii'sinin ayrıntılı fotoğraflarını çekip, caminin yapımını ona göre sürdürüyor. Caminin yaptırma ve yaşatma derneği üyesi de olan ustabaşı Ubeyde Akceyhan, “Esin kaynağımız Şehzadebaşı Camii. İstanbul'daki caminin birebir kopyasını yapmak istiyoruz. Bu yüzden de çalışmalarımızı İstanbul'da çektiğimiz fotoğraflar üzerinden sürdürüyoruz” dedi. ‘Eski usul' olarak tabir edilen kesme taş işçiliğiyle yapılan caminin, Cumhuriyet tarihinin, geleneksel Selçuklu ve Osmanlı mimarisi özellikleriyle yapılmış nadir eserlerden biri olduğu belirtiliyor.

Hayırseverler yaptırıyor

Caminin yapımı için hayırsever...