29 / 04 / 2024

tüik işsizlik rakamlarını açıkladı mı

tüik işsizlik rakamlarını açıkladı mı

TÜİK nisan dönemi işsizlik verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre işsiz sayısı nisanda geçen yıla oranla 242 bin kişilik daha artarak 2 milyon 821 bin kişiye yükseldi. İnşaat sektöründe istihdam, yüzde 7,2 olarak gerçekleşti.

İnşaatın istihdamdaki oranı yüzde 7,4!

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1 seviyesinde gerçekleşti. TÜİK'in Hanehalkı İşgücü İstatistikleri Haziran 2014 rakamlarına göre yüzde 46,7 olan istihdam oranının yüzde 7,4'ü inşaatta yer aldı.

İnşaatta istihdam oranı yüzde 7,3!

TÜİK, işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı Nisan 2014'te işsizlik oranı ise yüzde 9 seviyesinde gerçekleşti. İnşaat sektöründe istihdam, yüzde 7,3 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

TÜİK işsizlik rakamlarını duyurdu: İşsizlik aralıkta 12 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık 2023 işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre söz konusu ayda işsizlik 12 bin kişi azaldı. 

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Hemen bakın!

Yeni asgari ücret rakamıyla 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması tutarlarının ne kadar olacağı tek tek hesaplandı. İşte o rakamlar...

'Türkiyem için üzgünüm' diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan: 'Ülkenin tümü dar gelirliye dönüştü'

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Türkiyem için üzgünüm' diyerek, ülkenin tümünün dar gelirliye dönüştüğünü söyledi. İşte Ahmet Ercan'ın o paylaşımı...

2023 yılı 3. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı 2023 yılı 3. çeyrekte yüzde 9,2 seviyelerinde gerçekleşti.

2023 Eylül işsizlik rakamları resmen açıklandı: İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı!

TÜİK işsizlik oranı, eylülde mevsim etkisinden arındırılmış olarak 0,1 puan gerilerken, yüzde 9,1 seviyesinde kaydedildi. İşsiz sayısı ise, 46 bin kişi azalarak, 3 milyon 168 bin kişi oldu. 

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 60 eşiğini aştı ve yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Dolar yukarı yönlü hareket ederken euro bugün ne kadar oldu? 3 Ekim Salı e

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

TÜİK resmen açıkladı: İşsizlik rakamları  temmuzda yüzde 0,2 puan azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik temmuzda bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,4'e geriledi.

tüik işsizlik rakamlarını açıkladı mı Haberi

tüik işsizlik rakamlarını açıkladı mı

Sendikal kriz ve maaşlarda iyileştirme talebi sebebiyle 7 Haziran seçimleri öncesi üretimin durduğu Tofaş Otomobil Fabrikası'nda çalışanların yüzü gülüyor. Türkiye'nin en büyük otomobil fabrikalarından Tofaş, bayram öncesi 6 bin 500 çalışanına sürpriz yaptı. 


SENDİKALARDA KRİZ 


Eylül ayında piyasaya sunulacak Aegea marka otomobildeki başarısından dolayı tüm beyaz ve mavi yakalı çalışanlara Cumhuriyet Altım hediye edildi. Böylece işçilere, yaklaşık 4.3 milyon liralık harcama yapıldı. Çalışanlar fabrika yönetimine teşekkür ederken, Cumhuriyet Altını dağıtımı Türk Metal Sendikası ile Hakiş'e bağlı Çelik-iş Sendikası arasında krize sebep oldu. 


İki sendika da altın dağıtımının kendi çabalan sayesinde gerçekleştiğini öne sürdü. 

Ekonomik durgunluğa bağlı olarak işsizlik oranlarındaki artış devam ediyor. TÜİK verilerine göre nisanda işsiz sayısı 242 bin kişi daha artarak 2 milyon 821 bin kişiye yükseldi. Genç işsizlik ise 1.5...