01 / 05 / 2024

TÜİK TRB1 bölgesi

TÜİK TRB1 bölgesi

TÜİK verilerine göre, TRB1 bölgesindeki iller (Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli) en fazla harcamayı konut ve kiraya yaparken, en az harcama ise, sağlık alanında yaptı.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Aralık ayında sert düştü!

Açıklanan resmi verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüs salgınının hız kazandığı Aralık 2021'de bir önceki aya göre yüzde 4 azalış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredisi şartlarını sıkılaştırdı!

Merakla beklenen Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları raporuna göre, Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredi şartlarını sıkılaştı.

LG, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazasını Antalya Muratpaşa'da hizmete açtı!

Teknoloji Lideri LG, 2021'i yeni bir yatırımla karşılayarak Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazası olan Antalya Dapa LG Brand Shop’u, Antalya Muratpaşa’da açtı...

Türkiye'nin en çok konut satılan bölgesi oldu!

Merkez Bankası’nın Ekim 2020 Türkiye Konut Fiyat Endeksi’ne (KFE) göre, konut fiyatlarında son bir yılda yüzde 41.8’lik artış ile Batı Akdeniz Bölgesi, Türkiye’de en çok artış yaşanan bölge olarak açıklandı. İkinci sıraya yüzde 39.6’lık artışla Aydın-Denizli- Muğla bölgesi yerleşti. 

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon sıfırın altına düştü!

Avro Bölgesi'nde temmuz ayında yüzde 0,4 olan yıllık enflasyon, ağustosta sıfırın altına düşerek yüzde eksi 0,2 oldu.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 0,1'e indi!

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin gevşemeye başladığı mayıs ayında yüzde 0,1'e geriledi.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon 0,1'e geriledi!

Avro Bölgesi'nde nisan ayında yüzde 0,3 olan yıllık enflasyon, mayısta yüzde 0,1'e indi.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin etüt çalışmaları başladı!

Trabzon’u geleceğe taşıyacak projeleri arasında yer alan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi inşaatı için ön çalışma süreci devam ediyor. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde sondaj etüt çalışmalarına geçildi.

Avro Bölgesi 1. çeyrekte yüzde 3,8 küçüldü!

Avro Bölgesi ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3,8 küçüldü.

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

TÜİK TRB1 bölgesi Haberi

TÜİK TRB1 bölgesi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, TRB1 bölgesindeki iller en fazla harcamayı konut ve kiraya yaparken, en az harcama ise, sağlık alanında yaptı.


TUİK Malatya Bölge Müdürlüğü, TRB1 bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin 2011, 2012 ve 2013 hanehalkı bütçe araştırma verilerini açıkladı. Verilere göre, TRB1 istatistiki bölgesindeki illerin ana harcama gruplarına göre en yüksek harcaması yüzde 24,6 ile konut ve kira grubunda gerçekleşti. Öte yandan tüketim harcamalarının yüzde 22,4'ünü gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 15,2'sini ulaştırma harcamaları, yüzde 3,3'ünü alkollü içecekler, sigara ve tütün, yüzde 6,5'ini mobilya, ev aletleri ve bakım hizmetleri, yüzde 6,4'ünü giyim ve ayakkabı, yüzde 5,5'ini lokanta ve oteller, yüzde 4,1'ini haberleşme, yüzde 3,3'ünü eğlence ve kültür, yüzde 1,6'sını sağlık,...