03 / 05 / 2024

Tunceli Dersim müzesi son durum

Tunceli Dersim müzesi son durum

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Müzesi olmayan il kalmayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzesi olmayan Ağrı, Ardahan, Artvin, Bingöl, Hakkari, Iğdır, Karabük, Kırıkkale, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli, Yalova'da müze kuracak.

Osman Kaymak, Dersim Kent Müzesi’nin inşaatını inceledi!

Tunceli Valisi Osman Kaymak, inşaat çalışmaları devam eden Dersim Kent Müzesi’nde incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.Vali Kaymak çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Tunceli Dersim'deki kışla müze olacak!

Tunceli'de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Dersim'de eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı da Dersim Müzesi olacak. Bunun için 10 milyon Türk liralık ödeneğin talimatını verdik" dedi. Eski kışla binası, şu anda harebe durumunda bulunuyor

Ahmet Davutoğlu: Dersim’deki eski kışla müzeye dönüştürülecek!

Tunceli'de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun "Dersim’de eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı da Dersim Müzesi olacak. Bunun için 10 milyon Türk liralık ödeneğin talimatını verdik" dedi. Eski kışla binası, şu anda harabe durumunda bulunuyor.

Tunceli'de eski kışla binası müzeye dönüştürülüyor!

Tunceli'de eski kışla binası müzeye dönüştürülüyor. Dersim Müzesi'de, " Dersim olayları, Alevilik ve de halk kültürü, kent tarihi, arkeoloji ve etnografya bölümleri " yer alacak.

Dersim'deki kışla Dersim Müzesi mi olacak?

Dün Tunceli'de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun "Dersim’de eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı da Dersim Müzesi olacak.Seyit Rıza Meydanı’nda bulunan Kışla binası 1938 yılından 1950 yılına kadar askeri kışla olarak kullanılıyordu.

Atatürk Evi Müzesi restore edilecek, 5 ay kapalı kalacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selanik Atatürk Evi Müzesi'ni restore etmek için dün itibari ile 5 ay boyunca kapalı tutacak

Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'ni restore etmek için çalışmalara başladı...

Mescid-i Aksa'nın karşısına Yahudi Müzesi kurulacak!

İsrail'de, Mescid-i Aksa'nın karşısına yapılacak Yahudi Müzesi'nin planı Kudüs Belediyesi tarafından onaylandı

Zeugma Mozaik Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı!

''Dünyanın en büyük mozaik müzesi'' unvanına sahip Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı

Pera Müzesi'nde Müzeler Haftası kutlanıyor!

Pera Müzesi 16-19 Mayıs tarihlerindeki Müzeler Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor

Akdeniz'in Ötesinin İnşası Sergisi Sanal Mimarlık Müzesi'nde açıldı!

Sanal Mimarlık Müzesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Akdeniz'in Ötesinin İnşası” başlıklı sanal sergisinde, Avrupalı inşaat firmalarının arşivlerinden bir seçkiyi bir araya getiriyor

Tunceli Dersim müzesi son durum Haberi

Tunceli Dersim müzesi son durum

Tunceli Dersim Kışlası'nın restorasyonu tamamlanma aşamasına geldi. Üç yıl önce başlatılan proje Dersim Kent Müzesi olarak 2019 yılında kapılarını açacak.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Dersim Harekâtı sırasında askeri kışla olarak kullanılan binanın restorasyonu tamamlanıyor. Yyılsonuna kadar tamamlanacak müze, 5 bin 800 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Dersim Kent Müzesi’nin hizmete açılmasıyla kent turizminin hareketlenmesi de hedefleniyor. Tunceli’nin arkeolojik ve etnografik bulguları yeni açılacak müze de sergilenecek.

Dersim Kent Müzesi’nde sergilenecek eserler, kronolojik sıraya göre gruplandırılacak. Müzede Türkiye’nin kültür tarihi için özel önemde bulunan birçok eser...