16 / 05 / 2024

tunceli tarihi kente nasıl gidilir

tunceli tarihi kente nasıl gidilir

Tunceli’deki arkeolojik alanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Merkeze bağlı Rabat köyü yakınlarındaki 3 bin yıllık antik yerleşim alanından sonra Mazgirt ilçesindeki Güneyharman köyünde de bir tarihi şehir tespit edildi...

TOKİ Tunceli projesiyle 214 yeni konut geliyor! İşte ihale tarihi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tunceli projesinin ihalesini 19 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Çubuk projesinde son dakika! Başkente 503 yeni konut geliyor! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Ankara Çubuk projesinin ihale tarihi açıklandı. İşte detaylar...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Bursa Sağlık Tarihi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, ‘14 Mart Tıp Bayramı’nda törenle, ziyarete açıldı.

Antalya'ya Doğa Tarihi Müzesi inşa edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Müzeler Kenti Antalya’ hedefi doğrultusunda kente Doğa Tarihi Müzesi inşa edecek.

TOKİ Tunceli Ovacık 314 konut ihalesi 5 Ocak'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Tunceli İli Ovacık İlçesi'nde hayata geçirilecek olan 314 konut için ihale tarihi 5 Ocak 2017 olarak belirlendi.

İzmir'deki tarihi iki çeşmeler restore edilecek!

Tarihi yapıları yeniden kente kazandırmak için yoğun bir çaba ortaya koyan Konak Belediyesi, İzmir’in en önemli n biri olan İkiçeşmelik’e adını veren tarihi ‘iki çeşmeleri’ restore ederek hak ettiği değere kavuşturacak.

Denizli'deki 10 tarihi bina kente kazandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 2016-2017 Eylem Planı ile birlikte açıkladığı 121 dev proje kapsamında Denizli’de yıkılmaya yüz tutmuş 10 adet tarihi bina daha kente kazandırılacak.

Denizli'deki tarihi binalar restore ediliyor!

Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binalarını kamulaştırıp, restore ederek kente yeniden kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi tarihi Necip Ökten Evi'nde de çeşitli kurslar düzenleyerek vatandaşların hizmetine sundu.

Dilovası'ndaki tarihi bina turizme kazandırılacak!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan rekonstrüksiyon ihalesiyle Dilovası'ndaki tarihi yapı kente kazandırılacak. Yaklaşık maliyeti 336 bin 210 TL olarak belirlenen ihaleye 2 firma katıldı.

Dilovası'ndaki tarihi bina restore edilecek!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan rekonstrüksiyon ihalesiyle Dilovası'ndakı tarihi yapı kente kazandırılacak. Dilovası Tavşancıl bölgesinde tarihi binada yapılacak rekonstrüksiyon çalışmaları devam ediyor.

TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap kura çekilişi!

TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap projesinin kura tarihi belli oldu. Projede kura yöntemiyle 100 adet konut satılıyor. İşte TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap kura çekilişi...

Nevşehir'de tarihi bir yeraltı şehri bulundu!

Nevşehir Kalesi'nin eteklerindeki bin 500 dolayında gecekonduyu yıkan TOKİ, yeni binaların yapımına başlayacağı sırada, yeraltında tarihi bir kente rastladı. Bölge, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildi...

tunceli tarihi kente nasıl gidilir Haberi

tunceli tarihi kente nasıl gidilir


Tunceli’deki arkeolojik alanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Merkeze bağlı Rabat köyü yakınlarındaki 3 bin yıllık antik yerleşim alanından sonra Mazgirt ilçesindeki Güneyharman köyünde de bir tarihi şehir tespit edildi.


Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Güneyharman köyünde çeşitli kalıntılar olduğunu tespit eden Tuncer Karateke adlı vatandaşın başvurusu üzerine bölgeyi birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil etti.


Uzun bir yolculuk ve zor bir tırmanışın ardından ulaşılan alan hakkında bilgi veren Tuncer Karateke, “Arkeologlar bölgeye gelerek inceleme yapmalıdır. Burası yer altına gömülmüş bir kenttir. Bu alanın gün ışığına çıkartılmasını istiyoruz. Burası sit alan olarak ilan edildi ancak buranın korunması gerekiyor. Buradaki tarihi kalıntıları kırarak zarar vermişlerdir.” dedi.


Bölgede eski uygarlıklar tarafından saklanan buğday tanelerine rastladıklarını ifade eden Hüseyin Çelik ise buradaki...