27 / 04 / 2024

Bursa Sağlık Tarihi Müzesi açıldı!

Bursa Sağlık Tarihi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, ‘14 Mart Tıp Bayramı’nda törenle, ziyarete açıldı.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Tarihi Müzesi'ni hizmete açtı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Anadolu’daki ilk sağlık müzesi olma özelliği taşıyan Bursa Sağlık Tarihi Müzesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Pınarbaşı Mahallesi’nde hayata geçirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin sağlık tarihini geleceğe taşıyan müzenin açılışında, Bursa’nın müzeleriyle de ünlü bir şehir olduğuna değindi.

Teknolojinin de gelişmesiyle sağlık alanında da çok yol alındığını ifade eden Başkan Aktaş, “Hangi dönem olursa olsun, tıp alanında kullanılan malzemeler ve tedavi yöntemleri ilgi çekmiştir. Bursa Sağlık Tarihi Müzesi, bu merakı giderecek. Müzemiz, Edirne'deki müzeden sonra Türkiye'nin ikinci sağlık müzesi ve aynı zamanda da Anadolu’da kurumsal olarak kurulan ilk müzedir” dedi.

 


Geri Dön