27 / 04 / 2024

Bursa Sağlık Müzesi 14 Mart'ta açılıyor!

Bursa Sağlık Müzesi 14 Mart'ta açılıyor!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ‘Sağlık Tarihi Müzesi’, ‘14 Mart Tıp Bayramı’nda hizmete açılacak.



 

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Pınarbaşı Mahallesi’nde düzenlenen müzenin hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Bursa’nın müzeleriyle de ünlü bir şehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa’nın yeni müzelerinden biri olan Sağlık Müzesi’nin açılışını 14 Mart Çarşamba günü yapacağız. Bursa, ‘Tıp Bayramı’ haftasında özellikli ve güzel bir müzeye kavuşacak” diye konuştu.

Bursa’nın kültürel birikiminin öneminede değinen Başkan Aktaş, Sağlık Tarihi Müzesi hakkında bilgi vererek şöyle konuştu: “Burada çok büyük emek var. Binanın kamulaştırılıp restorasyonunun yapılmasının ardından, ihtisas gerektiren, sağlıkla alakalı bir konseptin ele alınmış olması çok değerli. Kendisi de hekim olan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’in de özel gayretleriyle, Bursa sağlığı, çok ciddi şekilde araştırılmış. 7 yıllık bir çalışmayla, Bursa Sağlık Tarihi kitabı oluşturulmuş. Müzede de çok ciddi bir araştırma, birikim, emek ve çok sayıda bağışlanan sağlık materyali bulunuyor. Bursa, bu özel müzeyle sağlıkla ilgili pek çok bilgiye ulaşabilecek” 

“Anadolu’da açılan ilk sağlık müzesi olacak”

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de konuyla ilgili olarak, “Bursa Sağlık Müzesi, Anadolu’da açılan ilk sağlık müzesi olacak” dedi. Trakya’da Edirne’de de bir sağlık müzesinin bulunduğunu belirten İrgil, “Aslında Türkiye’de ilk sağlık müzesi 1920’li yılların sonuna doğru Bursa Valiliği içerisinde bir odada Osman Şevki Uludağ tarafından açılmıştı. Maalesef o müze unutuldu, kayboldu. Burada o anıyı da tekrar canlandırmak ve onun hakkını teslim etmek istedik” şeklinde konuştu. Müzenin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yakışan bir tavırla kente kazandırıldığını anlatan İrgil, “Bu müzenin yaşamasını diliyorum” dedi.


Geri Dön