18 / 05 / 2024

tünel inşaası

tünel inşaası

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte, yapımı hızla devam eden çelik isale hattı çalışmalarını inceledi...

Buca Metrosu'nda tünel kazısı için geri sayım başladı!

Buca Metrosu için çalışmalar hız kazandı. Tünel açma makineleri TBM’lerin girmesine sayılı günler kaldı. Peki hangi istasyonlar olacak? İşte ayrıntılar...

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Çaykur'un çay fabrikası için tünel inşaatları tamamlanıyor!

Çaykur’un İkizdere ilçesinde yapılması planlanan çay fabrikası için tünel inşaatları 1,5 ay içerisinde tamamlanacak. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje alanında incelemelerde bulundu. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

Trabzon'da tünel inşaatında akıma kapılan işçi yaşamını yitirdi!

Trabzon Maçka'da tünel inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti...

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Artvin Borçka'da Camili tünel projesinin akıbeti mecliste!

Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili tünel projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sabiha Gökçen-Pendik metrosu inşaatında işçilerin üzerine demir düştü!

Sabiha Gökçen-Pendik arasındaki metro hattının Pendik Yayalar Mahallesi'ndeki tünel inşaatında, işçilerin üzerine demir düştü.

AS Volkan Altyapı Tünel İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

AS Volkan Altyapı Tünel İnşaat Limited Şirketi kuruldu.

Çin'de tünel inşaatı çöktü: 4 kişi öldü!

Çin'in güneybatısında bulunan Yünnan eyaletinde inşaat halinde bulunan bir tünel çöktü. Olay sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti.

tünel inşaası Haberi

tünel inşaası

Başkan Toçoğlu, “Sapanca Gölü’nden şehre su transferini gerçekleştirecek olan çelik isale hattını, sorunsuz bir şekilde çalışması için önceki hatlardan farklı bir güzergâhta inşa ediyoruz. Sıfır riskle çalışan bir hat için Serpan Esentepe Bölgesinde 453 metre uzunluğunda tünel inşa edeceğiz. Yeni güzergâh ve çelik borular sayesinde bu hat sıfır sorunla çalışacak” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Genel Müdür Rüstem Keleş ile birlikte SASKİ tarafından inşa edilen çelik isale hattı çalışmalarını incelediler. Esentepe’de yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Bilindiği üzere şehrimizin bir isale hattı sorunu vardı. 1. ve 2. isale hatları eskidiğinden, 3. isale hattı ise yapıldığı dönemde yanlış projelendirilmiş olmasından ötürü isale hattı patlaklarından dolayı sürekli su kesintisi yaşanıyordu. Bu sorunun kesin bir şekilde çözüme kavuşturulması için...