13 / 05 / 2024

tüpraş cezasının sebebi nedir

tüpraş cezasının sebebi nedir

Rekabet Kurulu, TÜPRAŞ'a fiyatlandırma ve sözleşmelere ilişkin uygulamaları yoluyla hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle 412 milyon 15 bin 81 lira idari para cezası verilmesine karar verdi...

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

"Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman?" sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri yattı mı? TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Hemen bakın!

TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri yattı mı? TÜPRAŞ temettü 2023 ödemeleri ne zaman yatacak? Hemen bakın...

Sterlin neden düşüyor? İşte sterlindeki düşüşün sebebi...

Geçtiğimiz günlerde İngiliz sterlini, ABD dolar kuru karşısında 20 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. Sterlin/dolar paritesi 1.03 seviyesine kadar düşmüştü. Peki sterlindeki düşüşün sebebi ne? Sterlin neden düşüyor? İşte düşüşün nedeni...

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Yeşil GYO idari para cezasının iptal edilmesi davasında son durum!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 77 ve 78'ci maddeleri uyarınca verilen idari para cezasının iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar verilmesi talebi ile 7 Kasım 2018 tarihinde dava açtı. Duruşma günü henüz verilmedi....

Kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

Özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınması işlemi olan kamulaştırmaya itiraz edilebiliyor.İşte kamulaştırma kararının iptali istemi dilekçesi!

Kamulaştırma kararının iptali davası!

Kamulaştırma bedelinin tespiti, ödemeleri,iptaline ilişkin yasal esaslar, Kamulaştırma Kanunu kapsamında açıklanıyor.Peki kamulaştırma kararının iptali davası nasıl açılır?İşte kamulaştırma kararının iptali davası..

ABD'de Türk diplomatların yaşadığı sitede yangın hasara yol açtı!

ABD'de Türk diplomatların yaşadığı sitede yangın hasara yol açtı. ABD'nin New Jersey eyaletindeki Edgewater'da Türk diplomatların da oturduğu bir sitede çıkan yangın hasara neden oldu.

ABD'de Türk diplomatların oturduğu sitede yangın çıktı!

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Edgewater'da Türk diplomatların da oturduğu sitede çıkan yangın hasara neden oldu. Yerel saatle 16.30 (TSİ 23.30) civarında başlayan yangına çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale edildi.

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tüpraş'a vergi cezası!

Tüpraş, yapılan vergi incelemesi sonucunda, 2009-2013 hesap dönemleri için 65.6 milyon TL vergi aslı ve 94.4 milyon TL vergi ziyaı cezası olmak üzere şirkete toplam 160 milyon TL vergi cezasının verildiğini açıkladı.

1971 yılında Türkan Şoray'ın Beşiktaş'taki inşaatı yarıda kalmış!

1971 yılında Türkan Şoray'ın Beşiktaş'taki inşaatı yarım kalmış. Apartmana 1 milyon liradan fazla para yatıran Şoray, bir an önce inşaatı bitirebilmek için alacağı bulunan film şirketlerine ihtarname göndermiş.

Tüpraş'ın yeni tesisi cari açığa 1 milyar dolar katkı sağlayacak!

Tüpraş, dün 3 milyar dolar yatırımla fuel oil dönüşüm tesisi açtı. Tesis, ithalatı azaltarak cari açığa 1 milyar dolarlık katkı sağlayacak..

tüpraş cezasının sebebi nedir Haberi

tüpraş cezasının sebebi nedir


Rekabet Kurulu, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'ye (TÜPRAŞ) fiyatlandırma ve sözleşmelere ilişkin uygulamaları yoluyla hakim durumunu kötüye kullandığı, bu suretle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6'ncı maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 412 milyon 15 bin 81 lira idari para cezası verilmesine karar verdi.


Rekabet Kurumu'nun sitesinde yer alan bilgiye göre, TÜPRAŞ'ın fiyatlandırma ve sözleşmelere ilişkin uygulamaları yoluyla hakim durumunu kötüye kullandığı, bu suretle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6'ncı maddesini ihlal ettiğini oy çokluğu ile kararlaştırdı. Bu nedenle Kurul, ilgili maddeler uyarınca 2013 mali yılı sonunda oluşan ve belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin takdiren yüzde 1'i oranında olmak üzere TÜPRAŞ'a 412 milyon 15 bin 81,24 lira idari para cezası verilmesine oy çokluğu ile karar verdi.


- OPET'e ceza verilmedi


Rekabetin Korunması Hakkında...