26 / 08 / 2024

Tur operatörlerine kredi desteği

Tur operatörlerine kredi desteği

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı başta Rusya olmak üzere, 11 ülkeden Türkiye'ye turist getiren tur operatörlerine 100 milyon TL'lik kredi desteği sağlamak üzere çalışma başlatıldığını açıkladı.

Yapı Kredi Bankası'ndan rekor promosyon! Tüm emekliler zil takıp oynayacak

Yapı Kredi, Türkiye merkezli bir bankadır. Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olarak faaliyet gösteren Yapı Kredi, 1944 yılında kurulmuştur. Bankanın merkezi İstanbul'da yer almaktadır ve Türkiye'deki pek çok şehirde şubesi bulunmaktadır.

Akiş GYO'nun uzun vadeli kredi notu BBB!

Akiş GYO'nun ulusal uzun vadeli kredi notu yatırım yapılabilir seviye olan 'BBB (tur)' olarak, görünümünü ise negatif oldu. 

Maslak'ta 3 milyon TL'ye kiralık golf sahası!

Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) tarafından Orman Müdürlüğü'nün Maslak'taki merkezinde yapılacak olan ihalede ilk yıl için muhammen kira bedeli 3 milyon 66 bin 319 TL olarak belirlenmiş.

Akiş GYO'nun uzun vadeli kredi notu BBB!

Akiş GYO'nun ulusal uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviye olan 'BBB (tur)' olarak korumuş, görünümünü ise negatif olarak açıklandı.

Thomas Cook'un Türk turizmine borcu 350 milyon Euro'nun üzerinde!

Turizm İstişare Kurulu (TİK), Türkiye'ye yılda yaklaşık 2 milyon turist getiren tur operatörü Thomas Cook'un, Türk turizm sektörüne 350 milyon Euro'nun üzerinde borcunun bulunduğunun tahmin edildiğini, bunun yakın ve orta vadede tahsilinin ise imkansız olduğunu dile getirdi.

Thomas Cook Almanya'da da iflasını istedi!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasını açıklanmasının ardından Almanya'daki iştiraki olan Thomas Cook GmbH da iflasını istedi.

Yunanistan'da 50 binden fazla turist mahsur kaldı!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası nedeni ile Yunanistan'da 50 binin üzerinde turist mahsur kaldı.

İngiliz seyahat şirketi battı!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan  İngiliz tur operatörü Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine resmen battı.

Corendon, Curaçao Adası’nda 150 milyon Euro yatırım yapacak!

Bünyesinde 9 otel, üç havayolu ve tur operatörü bulunan Corendon Turizm Grubu, Karayipler Curaçao Adası'nda toplam 150 milyon euroluk yatırım yapacak. Şirket bu yılın sonunda 1.2 milyar euro ciro hedefliyor...

Business İstanbul’un bir bloğunu ETS Tur satın aldı!

Yatırım değeri 1.5 milyar TL olan ve 6 bloktan oluşan Türkiye’nin en büyük A plus ofis projesi Business İstanbul’un C bloğu, Türkiye’nin önde gelen tur operatörü ETS Tur tarafından yeni yönetim merkezi olmak üzere satın alındı.

Konut kredileri, bireysel kredi türlerine göre daha hızlı artıyor!

TBB konut kredileri ile ilgili araştırma yaptı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan TBB Başkanı Aydın, konut kredilerinin diğer bireysel kredi türlerine göre daha hızlı arttığını söyledi.

2017’nin turizm rotası çizildi!

80 ülkeden 5 bin turizmciyi ağırlayan EMITT’e 430 yabancı tur operatörü katıldı. Fuarda, bu yılın turizm rotası çizildi.

Antalya Atatürk Parkı yeniden belediyeye tahsis edildi!

Tur operatörlerinin broşürlerinde yer alan Antalya'nın 5 milyon yılda oluşmuş Falezler üzerindeki Atatürk Parkı, yeniden Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi.

Tur operatörlerine kredi desteği Haberi

Tur operatörlerine kredi desteği

Bu yıl Moskova'da 10. kez kapılarını acan İnturmarket Turizm Fuan'na katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, "Kredi desteği Rusya dışında Kazakistan, Azerbaycan'ın bulunduğu Türki cumhuriyetleri ile Ukrayna ve İran'ı kapsıyor. 



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne üye olan seyahat acentelerinin hepsi bundan faydalanabilecek. Bunun ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak" dedi.


Vahdet...