21 / 07 / 2024

turan toki ayder projesi

turan toki ayder projesi

Rize'nin Ayder Yaylasında TOKİ tarafından uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale yapıldı.TOKİ Başkanı Ergün Turan "Ayderi doğal güzelliklerine tekrar kavuşturup özlediğimiz Ayderi inşa edeceğiz" diye konuştu.

Bülent Turan: TOKİ yatay mimariye önem veriyor!

Balıkesir'in Ayvacık ilçesinde düzenlenen kura töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "TOKİ'miz yatay mimariye önem vererek adımlar attığını hepimize gösterdi" dedi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin 2019 Mahalli İdareler Seçimi İstanbul adaylarını yarın açıklaması bekleniyor. Kulislerde ise TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın Fatih Belediye Başkan adayı olarak gösterileceği konuşuluyor...

TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın babası Enver Turan defnedildi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın, 85 yaşında vefat eden babası Enver Turan, Bahçelievler'deki Yenibosna Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Kocasinan Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın babası Enver Turan vefat etti!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın babası Enver Turan vefat etti. Enver Turan'ın cenazesi yarın Yenibosna Merkez Camii’nden defnedilecek.

Ayder'de TOKİ'nin yapacağı kentsel dönüşüm projesi TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Ayder Yaylası'ndaki yapılaşmayı ve TOKİ tarafından yapılacak kentsel dönüşüm projesini meclis gündemine taşıdı..

Ergün Turan: TOKİ olarak dünya çapında model olduk!

TOKİ olarak dünya çağında model olduklarını ifade eden TOKİ Başkanı Ergün Turan, öncelikli görevlerinin dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu söyledi.

Ayder yeniden inşa edilecek!

Rize'nin Ayder Yaylasında TOKİ tarafından uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale yapıldı.TOKİ Başkanı Ergün Turan "Ayderi doğal güzelliklerine tekrar kavuşturup özlediğimiz Ayderi inşa edeceğiz" diye konuştu.

TOKİ Ayder Yaylası için arama konferansı düzenleyecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Rize'deki Ayder Yaylası'nı yenilemek ve korumak için Arama Konferansı düzenleyecek.

Ergün Turan'dan TOKİ Kayaşehir Konutları için dolandırıcı uyarısı!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Kayaşehir'deki konutlarının satışı iddiasıyla vatandaşları dolandıranların, yakalandığını açıkladı. Turan, TOKİ'den konut almak isteyen vatandaşları mağduriyet yaşamamaları için uyardı.

Ergün Turan Akgedik TOKİ projesini inceledi!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve beraberindeki heyet, Yunusemre Belediyesi’nin Akgedik bölgesinde hayata geçireceği Yunuskent alanında incelemede bulundu.

TOKİ, Ayder Yaylası'nı dönüştürecek!

Rize Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm projesine başlayan TOKİ, 5 farklı yayla modeli hazırlanıyor.

TOKİ Ayder Yaylası kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Türkiye'nin cennet köşesi Ayder Yaylası, Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale edildi. TOKİ turizm lojistik merkezi oluşturmak amacıyla projenin ihalesini gerçekleştirdi.

TOKİ, Ayder için arama konferansı yapacak!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Ayder Yaylası için yaklaşık bir yıl sürecek bir model çalışması yaptıklarını açıkladı.

turan toki ayder projesi Haberi

turan toki ayder projesi

Rize'de bulunan Ayder Yaylası, 1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 'Turizm Merkezi' ilan edildi.  Daha sonra bu bölgede gelişigüzel yapılaşma başladı. Kaçak yapıların inşa edildiği  Rize'nin Ayder Yaylasında TOKİ tarafından uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale yapıldı.

4 farklı proje var

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 14-15 Ekim tarihleri arasında 'Arama Konferansı' gerçekleştirdiklerini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Kentsel tasarım projesi için 4 farklı alternatif proje çalışması başlattık. Arama Konferansı ile sivil toplum örgütleri, kamu sektörü, özel sektör ve özellikle Ayderdeki hak sahipleri ve yerel halkımızın katılımı ile ortak bir fikir arayışı gerçekleştirdik. Sonuç raporlarımız tamamlanma aşamasındadır. Kentsel tasarım projelerimizi tamamlayıp, yapacağımız çalıştayla kentsel tasarım ve mimari yaklaşım alternatifleri üzerinde istişarelerde bulunacağız. Sonrasında kentsel tasarım projelerimizi tamamlayıp, projemizi vatandaşlarımıza tanıtacağız"...