15 / 05 / 2024

turgutlu kiremit fabrikaları

turgutlu kiremit fabrikaları

Türkiye'nin ilk üç kiremit fabrikasından birinin ilçede kurulmuş olduğunu söyleyen Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gökhan Görçiz, "Şu an Turgutlu'da 35 tuğla ve kiremit fabrikası bulunuyor...

Turgutlu Eski Belediye Binası restore ediliyor!

Turgutlu Belediyesi tarafından Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılan tarihi binaya Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon gerçekleştirilecek, yapılacak restorasyonun ardından ilçeye prestijli bir mekan daha kazandıracak.

Manisa'daki Turgutlu Belediye Binası restore ediliyor!

Manisa Turgutlu Belediyesi tarafından Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi olarak kullanılan tarihi binaya Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon gerçekleştirilecek.

Hüsnü Tekin: Şeker fabrikaları özelleştirilmeli!

Şeker Kurumu Başkanı Dr. Hüsnü Tekin, şeker sektörünün devam edebilmesi için şeker fabrikalarının özelleştirilmesi gerektiğini söyledi. Tekin; "Eğer rekabet ortamı oluşursa Şeker Kurumu'nu da kapatabiliriz" dedi.

Manisa Turgutlu'da kapalı pazaryeri ve otopark hizmete girdi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgutlu’da kısa süre önce yapımına başlanan kapalı pazaryeri ve otopark projesinde sona gelindi.

Turgutlu Cumhuriyet Mahallesi’nin imar planı değişikliği kabul edildi!

TURGUTLU Belediye Başkanı Turgay Şirin başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi kasım ayı olağan meclis toplantısında Turgutlu Belediyesi’nin 2016 yılı tahmini bütçesi 77 Milyon 904 Bin TL olarak belirlendi.

Manisa Turgutlu Üzümcü Konağı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Turgutlu Belediyesi tarafından Kent Müzesi’nin oluşturulacağı ilçenin sembolik mekanlarından olan tarihi Üzümcü Konağı’nda restorasyon hazırlıkları için ilk adım atılarak, bina içerisindeki eşyaların tahliyesine başlandı.

Turgutlu Kapalı Pazaryeri projesi şekillenmeye başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu’da hayata geçireceği otopark, kapalı Pazar yeri ve yeni yaşam alanlarını içeren projede çalışmalar son hızla devam ediyor. Proje Turgutlu’da otopark ve pazaryeri sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturacak.

Manisa Turgutlu'daki otopark ve pazar yeri çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu’da hayata geçireceği otopark, kapalı Pazar yeri ve yeni yaşam alanlarını içeren projede çalışmalar son hızla devam ediyor.

Manisa Turgutlu'daki evlerin dış cepheleri yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, eski adıyla köy yeni adıyla mahallelerin dış cephelerinde başlattığı boyama çalışmalarına Turgutlu’nun Akçapınar Mahallesi ile devam etti, çalışmalar mahalle sakinleri tarafından da büyük beğeni topladı

Kılıçoğlu Kiremit'in 2016 hedefleri anlatıldı!

Kiremit ve çatı teknolojilerinde Türkiye'nin referans markası Kılıçoğlu, geçtiğimiz günlerde farklı bölgelerden katılımcı 250 bayisini Antalya Rui Belek Hotel'de, 2016 hedefleri doğrultusunda kurumsal stratejisini ve yol haritasını bayileri ile paylaştı.

Siena Kiremit'e İtalya'dan tasarım ödülü!

ECE Holding’in kiremit sektöründe faaliyet gösteren firması ECE Kiremit tarafından üretilen ve tasarımı İtalya’da yapılan Siena; dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından A’Design Award’da ödüle layık görüldü.

Manisa Turgutlu'da imar sorunu yaşanıyor!

Turgutlu'da ziyaretlerde bulunan Manisa Milletvekili Recai Berber: "Bir buçuk yıl uygulama gösterdi ki burada büyük aksaklıklar var. İmar planı merkezde olabilir, olması da gerekir. Bunun yarattığı sorunları belki de 50 yılda çözemeyeceğiz"

Turgutlu Akçapınar'a 500 kişilik düğün salonu inşa ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu ilçesi Akçapınar Mahallesi’nde yapımına başladığı 500 kişilik düğün salonu ve çok amaçlı salonda çalışmalar hızla devam ediyor.

turgutlu kiremit fabrikaları Haberi

turgutlu kiremit fabrikaları

İnşaat sektörünün en önemli girdilerinden biri olan tuğla ve kiremit üretiminin beşte biri Turgutlu'da gerçekleştiriliyor. 


Turgutlu'da tuğla ve kirergit üretiminin çok eskilere dayandığını, Türkiye'nin ilk üç kiremit fabrikasından birinin ilçede kurulmuş olduğunu söyleyen Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gökhan Görçiz, "Şu an Turgutlu'da 35 tuğla ve kiremit fabrikası bulunuyor. Bunların 24'ü derneğimize üye" dedi. Dernekte öncelikle sanayici dayanışması sergilediklerini, bunun dışında, çalışanları eğitmek için çeşitli programlar düzenlediklerini aktaran Görçiz, "Üniversitelerde, özellikle mimarlık, inşaat ve makine mühendisliği bölümlerinde tuğlanın, kiremitin kullanımı, standartları konusunda bügi vermek amacıyla derslere katüıyoruz. Üniversitelerle iş birliği yapıyoruz, çeşitli Ar-Ge projeleri geliştiriyoruz. En son KOSGEB desteği ile sandviç duvar dediğimiz, yalıtımlı duvar modelinin sağlamlaştırılması için özel metal bağlantıları içeren bir proje...