17 / 05 / 2024

turistik bölge konutları

turistik bölge konutları

TÜRSAB, otelde konaklamak yerine yazlık kiralayan yabancı turistlerin artması üzerine harekete geçti. Kurum, vergi kaybına neden olan yazlıkların pazarlamasını acentelerin yapmasını istiyor...

TOKİ Denizli Kayaköy Bozburun 2. Bölge başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Merkezefendi Kayaköy Mahallesi 2. Bölge projesinde yer alan konutlar bugün itibariyle satışa çıktı.

Kuzey Ankara 4. Bölge kura sonucu isim isim tam liste!

Kuzey Ankara 4. Bölge kura sonucu isim isim tam liste haberimizde yer alıyor. Projedeki konutların kura çekilişi bugün yapıldı.

TOKİ Mersin Erdemli 1. Bölge projesi satışa çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mersin Erdemli 1. Bölge projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

TOKİ Çorum 2. Bölge alt gelir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum 2. Bölge alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

Güvenli Bölge'deki konutlar dünyaya örnek olacak!

Türkiye'nin sınırı Suriye'nin kuzeyinde 'Güvenli Bölge'de meydana getirilecek yerleşim yerine yapılacak projeleri Katar Emiri Tamim'in de beğendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu konutları yaparsak dünyaya örnek teşkil edecektir" diye konuştu.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 3. Bölge başvuruları sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kuzey Ankara Kent Girişi 3. Bölge projesinde yer alan konutlar başvurular bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Bursa Osmangazi 4. Bölge başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Osmangazi 4. Bölge projesinde yer alan konutlar bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi 1. Bölge başvuruları başladı!

TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi 1. Bölge'de yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle başladı.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 4. Bölge 2. Etap'ta teslimler başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Maşuk 4. Bölge 2. Etap projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 5. Bölge 2. Etap'ta teslimler başlıyor!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 5. Bölge 2. Etap projesindeki konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Ankara Sincan 3. Bölge Konutları'nın detayları belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara'da hayata geçirilmesi planlanan Saraycık 3. Bölge Toplu Konut Projesinin detayları belli oldu..

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 5. Bölge 1. Etap başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Merkez Maşuk 5. Bölge 1. Etap'ta yer alan konutları bugün itibariyle satışa çıkardı.

Şanlıurfa Maşuk 4. Bölge 1. Etap başvuruları bugün başlıyor!

Şanlıurfa Maşuk 4. Bölge 1. Etap projesinde yer alan konutlar için başvurular bugün itibariyle başlıyor.

turistik bölge konutları Haberi

turistik bölge konutları

Turistik bölgelerde yazlık konutların yabancı turistlere kayıt dışı olarak kiralanmasındaki büyük artış turizmcileri harekete geçirdi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), yazlık konutların turizmciler aracılığıyla pazarlanması için bir çalışma başlattı. TÜRSAB, başta Alanya ve Bodrum olmak üzere sayıları 100 bini bulan kullanılmayan ikincil konutların turizm kapsamına alınmasını istiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da sunulan raporda, bu konuda yasal düzenleme yapılması da talep edildi. Raporda, kullanılmayan ikincil konutların sayısının 100 bini bulduğu, bunun yıllık 2 milyar liralık vergi kaçağı yarattığı belirtildi. Raporda,bu konutların turizm te-sisleri gibi kabul edilmesi gerektiği kaydedilerek, ‘Gerekli eğitimlerin verilerek, buraların artık emlakçılar değil, turizmciler tarafından pazarlanması gerektiği’ vurgulandı.


Ev alıp pazarlayan İngiliz var


Yaklaşık 2-2.5 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını anlatan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy “Bu kadar büyük yatak potansiyeli,...