26 / 07 / 2024

turistik şehir

turistik şehir

Gündemdeki 'Marka Kent' kavramına değirlendiren BTO Başkanı Ermişler, "Marka kent başka, turistik yer başkadır. Pamukkale Denizli'yi, Marmaris ise Muğla'yı turizm cenneti yapar. Ama, marka yapamaz" dedi...

Nevşehir'de 10 yıllığına kiralık otel!

Nevşehir ili Göreme Belediye Başkanlığı, Nevşehir'de yer alan 64 odalı turistik oteli kiraya verecek. Kiralama ihalesi 16 Kasım tarihinde yapılacak.

Belediyeden turistik yerde 25 yıllığına kiralık mağaza! Sakın kaçırmayın!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Merkez Uçhisar Kasabası'nda yer alan turistik amaçlı mağazayı 25 yıllığına kiraya verecek.

Ordu'da 8.1 milyon TL'ye turistik tesis yapım işi ihalesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Altınordu'da turistik tesis yapım işi ihale ediyor. İhale 20 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

İdea Turistik Servisleri Limited Şirketi kuruldu!

İdea Turistik Servisleri Limited Şirketi Ataşehir'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Eray Berber tarafından kuruldu. 

OFC Otelcilik ve Turistik İşletmeler Anonim Şirketi kuruldu!

OFC Otelcilik ve Turistik İşletmeler Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 2 milyon 320 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Ciğer tarafından kuruldu... 

Eskişehir Turistik Tesisler ve Otel İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Eskişehir Turistik Tesisler ve Otel İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 72 bin 101 TL sermaye bedeli M. Muhittin Ciğer, Mehmet Ciğer, Mahmut Ciğer, Ömer Faruk Ciğer ve Sıddık Ciğer ortaklığında kuruldu.

Erzurum Otelcilik ve Turistik İşletmeler Anonim Şirketi kuruldu!

Erzurum Otelcilik ve Turistik İşletmeler Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 97 bin 220 TL sermaye bedeli M. Muhittin Ciğer, Mehmet Ciğer, Mahmut Ciğer, Ömer Faruk Ciğer ve Sıddık Ciğer ortaklığında kuruldu.

Nish Turistik Servisler Anonim Şirketi kuruldu!

Nish Turistik Servisler Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Calibe Didem Önen tarafından kuruldu. 

Antalya'da 3 önemli turistik alan ihaleye çıkıyor!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki üç önemli turistik alanı 29 Mart'ta ihaleye çıkarıyor...

Kabataş Transfer Merkezi, Büyükşehir Meclisi'nde onaylandı!

İstanbul Kabataş’ta şehir hatları, İDO, BUDO, Dentur iskeleleri ile Kız Kulesi Turistik İskelesi bulunduğu alan kaldırılıyor. Hakan Kıran'ın tasarladığı ‘Martı’ projesiyle Kabataş'a deniz doldurularak dev bir transfer merkezi yapılacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde yapılaşma tartışması!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayında 27 madde karar bağlandı. Kuşadası'nın Camıkebir Mahallesi turistik tesis alanının ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, görüşüldü

Ankara Büyükşehir Belediyesi çocuk koruma evi açacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, korunmaya muhtaç çocuklar için "Çocuk Koruma Evi" açacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Ankara ve yurt içinde bulunan tarihi ve turistik yerlere ücretsiz geziler düzenleyecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çocuk Koruma Evi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, korunmaya muhtaç çocuklar için “Çocuk Koruma Evi” açacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Ankara ve yurt içinde bulunan tarihi ve turistik yerlere ücretsiz geziler düzenleyecek.

turistik şehir Haberi

turistik şehir

GÜNÜMÜZDE kentlerin hızla büyüyerek geliştiğine dikkat çeken Balıkesir Ticaret Odası BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, hedeflerinin 'Markalaşmış bir Balıkesir' olduğunu kaydetti. 

Mutlaka görülmesi gereken kentler listesi olduğunu hatırlatan Ermişler, 'Marka Kent' kavramının hayatımıza girdiğini belirterek, "Bu son 10 yılın kavramı. Herkesin gitmek, görmek ve yatınm yapmak istediği kentleri ifade eder" diyerek şunları söyledi: "Marka kent; turist, tüccar, yatırımcı, öğrenci ve göçmen çekebilen kentler. Marka kent dışa açılmayı bilir, davetkâr, misafirperver ve ilginçtir. 

Marka kent ile turistik yeri karıştırılmamalı. 

Balon turizm cenneti olan ne Marmaris Muğla'yı, ne Pamukkale Denizli'yi, ne de Kapadokya Nevşehir'i marka kent yapmıyor." 'İçine kapanan kent markalasamaz' Dünyada bazı kentlerin ziyaretçi sayısının on milyonlan geçtiğini, bazılannın ise şehirlerin onbin ziyaretçisi dahi olmadığına dikkat çeken Fahri Ermişler, "Buradan anlaşılıyor ki...