17 / 05 / 2024

turizm dolar kurundan etkilendimi

turizm dolar kurundan etkilendimi

GELİRİ dolar üzerinden olmasına rağmen turizmciler de kurdaki artıştan şikâyetçi. Sektörün önde gelen isimleri kurun şu hali ile satışlarına darbe vurduğuna dert yanıyor.Bayındır, "Dolar bu denli artmamalıydı, artmamalı." dedi.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘Bu yıl hedefimiz 56 milyar dolar!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin sürdüğünü söyledi. Deprem ve seçim sürecine karşın, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefinde sapma olmadığını belirtti.

Gram altın kolları sıvadı! Dolardan destek bulan gram altın rekor kırdı!

Altın fiyatları yükselen dolar kurundan destek bularak rekor kırdı. Gram altın kolları sıvadı, yükselmeye devam ediyor. 

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

İslam Memiş gram altın için son kez uyardı!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcısını uyardı. Gram altının sadece dolar kurundan destek aldığını söyleyen Memiş, "Daha ons altın bu işe dahil olmadı" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı  Ersoy: Turizmde kişi başı gecelik gelirle rekor kıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu yıl 83-84 dolar kişi başı gecelik gelirle bir rekor kıracağız” ifadelerini kullandı. Ersoy, söz konusu rakamın yüzde 35 arttığını belirtti.

Cep yakan dolarda fırtına! Gören inanamıyor! 1 dolar ne kadar oldu? İşte dolar kurundan son dakika...

Yatırımcı ve vatandaş haftanın ilk gününde dolar kurunu merakla takip ediyor. Peki dolar Pazartesi gününe nasıl başladı? 12 Eylül 2022'de 1 dolar ne kadar? 1 dolar kaç TL? İşte 12 Eylül 2022 dolar kuru...

İşte AK Parti'nin doları düşürmek için uygulayacağı strateji!

AK Parti, tırmanışa geçen doları düşürmek için turizm kozunu oynamayı planlıyor.

Volkswagen meraklıları için Passat'tan sonra Jetta geliyor! İşte 26 Nisan 2022 Jetta güncel fiyat listesi...

Volkswagen sevdalıları için Passat'tan sonra gelen ikinci araba belki de Jetta. Peki, Jetta fiyatları ne kadar? Dolar kurundan sonra Jetta'lar ne kadar oldu. İşte 26 Nisan 2022 güncel jetta fiyat listesi...

2023 yılı turizm stratejisinde hedef 75 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2023 yılı turizm stratejisini açıkladı. Bakan Ersoy hedeflenen turist sayısının 75 milyondan fazla, turizm gelirlerinin ise 65 milyar dolar olduğunu söyledi.

Katar'ın Türkiye'deki yatırımları 20 milyar doları buldu!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer yaptığı açıklamada yabancı yatırım hacmi bakımından Katar'ın Türkiye'de tarım, turizm, bankacılık ve emlak alanlarındaki yatırımlarının 20 milyar doları bulduğunu söyledi.

Sağlık turizminden 30 milyar dolar gelecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Sağlık turizminde 2018 gelirimiz 7 milyar dolar. Hedefimiz çok büyük, bu potansiyel 30 milyar dolara kadar çıkabilir'' diye konuştu.

turizm dolar kurundan etkilendimi Haberi

turizm dolar kurundan etkilendimi

Dolar ve Euro'da aşırı oynamaların olmamasını talep ediyor. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, "Dolar bu denli artmamalıydı, artmamalı. Çünkü böyle ortamda her şey oynuyor. Biz de neyi stabilize edeceğimizi şaşırıyoruz." diyor. Bayındır, kendileri için dolarda ideal seviyenin 1,95 - 2 lira olduğunu ifade ediyor. Tur operatörü Mıllıa Travel'dan Yeşim Uçak da kur nedeni ile maliyetlerin arttığını, satışların gerilediğini dile getiriyor. 

Sektörün önde gelen isimlerinden TUROB Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, bir süredir ateşi yükselen doların geldiği seviyeden kaygı duyuyor. 

Bayındır, konuyla ilgili olarak Cihan'a yaptığı değerlendirmede, doların bir anda yüzde 36 fırladığından yakınırken, "Elinde lira bulunanların paralarının üçte biri gitti. Doları bulunanlar da kar elde etti. Yani bir anormal durum oldu. 

Dolar, küçük küçük artsa...