27 / 05 / 2024

Turizm gelirinde hedef

Turizm gelirinde hedef

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Ulusoy, bu yıl turizm gelirinin 36 milyar dolar olmasını tahmin ettiklerini bildirdi ve soruları yanıtladı.

50 milyar dolarlık hedef

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda turizm hedeflerine de yer verildi. Beklenen turizm gelirinde 2023 yılı hedefi 50 milyar dolar olarak belirlenirken ziyaretçi sayısının ise 60 milyona yaklaşması bekleniyor.

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

Hedef Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Hedef Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi Bağcılar’da  2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Değerli Konut Vergisinde hedef 350 milyon TL!

Değerli Konut Vergisi kapsamında Türkiye’de bulunan mesken (konut) nitelikli taşınmazlardan bina vergi değeri 2021 yılı için 5 milyon 227 bin TL’yi aşanlar giriyor. Değerli konut vergisi için 2021 yılı bütçe gelirinde 350 milyon TL'lik hedef belirlendi.

2023 yılı turizm stratejisinde hedef 75 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2023 yılı turizm stratejisini açıkladı. Bakan Ersoy hedeflenen turist sayısının 75 milyondan fazla, turizm gelirlerinin ise 65 milyar dolar olduğunu söyledi.

Hedef Design İnşaat Otomotiv Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hedef Design İnşaat Otomotiv Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta Aşkın Cengiz, Aydın Arslantaş ve Eser Alan ortaklığında kuruldu.

Turizm gelirinde beklenti 36 milyar dolar!

Ulusoy, Ramazan ayının 18 Haziran-16 Temmuz arasına denk gelmesinin doğal olarak iç turizm piyasasını bir miktar olumsuz etkileyeceğine işaret ederek, ramazan sonrasında iç turizmde yeniden bir canlanma beklendiğini bildirdi.

Turizm gelirinde hedef 36 milyar dolar!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Ulusoy, bu yıl turizm gelirinin 36 milyar dolar olmasını tahmin ettiklerini bildirdi ve soruları yanıtladı.

Türkiye turizm gelirinde 12. sırada yer aldı!

Turizm geliri sıralamasında ABD 177 milyar dolarla ilk sırada yer alırken, ispanya 65 milyar dolarla ikinci, Çin 56 milyar dolarla üçüncü oldu. Türkiye ise 12. sırada yer aldı.

Sennacity Hotel yurtdışı pazarına açılacak!

Eskişehir Sennacity Hotel Genel Müdürü Kaan Erdin, “ Turizm ’de hedef pazar olarak,Almanya ve Uzakdoğu ülkelerini hedefliyoruz ” dedi.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği turizmin 3 sorununu konuştu!

TYD Başkanı Murat Ersoy, "100. yıl hedefimiz 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri. 5 yıl önce bu hedef 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliriydi. Biz turizmciler bu hedefi yukarı çektik" dedi.

Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri!

TÜRKİYE turizmde basamak atlamaya devam ediyor. Türkiye'ye turist sayısının, gelecek yıl yüzde 5,3 artışla 39.2 milyon olacağı tahmin ediliyor.Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri.

Turizm sektöründe yüzde 6.4'lük büyüme bekleniyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Turizm gelirlerindeki yüzde 6.4 'lük büyüme beklentisi ulaşılabilir bir hedef olarak turizm sektörünün önünde durmaktadır" dedi.

Turizm gelirinde hedef Haberi

Turizm gelirinde hedef

Başaran Ulusoy, Türk turistlerin yurtdışı yaz sezonu tatil tercihini ağırlıklı olarak vizesiz ülkelerin oluşturduğunu, Yunan Adaları, İtalya, Orta Avrupa, İspanya ve Fransa'nın talep gören ülkelerin başında geldiğini belirtti.


Ulusoy, yurt içinde turlarda ise Kemer başta olmak üzere Belek, Side, Alanya, Marmaris, Bodrum ve Çeşme'nin en çok talep gören destinasyonlar olduğunu bildirdi.


Erken rezervasyon sürecinin ilk döneminde yüzde 50-60'lara varan indirimle satılan yurt içi tur paket fiyatlarının, sezonun yaklaşmasıyla doğal olarak artmaya başladığını vurgulayan Ulusoy, birçok turistin erken rezervasyon kampanyalarını yakından takip ederek uygun fiyatlı paketleri satın aldığını ifade etti.


Ulusoy, ramazan ayının 18 Haziran-16 Temmuz arasına denk gelmesinin doğal olarak iç turizm piyasasını bir miktar olumsuz etkileyeceğine işaret ederek, ramazan sonrasında iç turizmde yeniden bir canlanma beklendiğini bildirdi.


Ulusoy, erken rezervasyon sürecinde tatil...