05 / 05 / 2024

50 milyar dolarlık hedef

50 milyar dolarlık hedef

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda turizm hedeflerine de yer verildi. Beklenen turizm gelirinde 2023 yılı hedefi 50 milyar dolar olarak belirlenirken ziyaretçi sayısının ise 60 milyona yaklaşması bekleniyor.



Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumluluğunda yürütülecek olan programda, farklı turizm kollarında gerçekleştirilecek faaliyet, tanıtım ve turizm verilerine ilişkin bilgilere de yer verilerek, gelecek yıla yönelik amaç ve hedefler başlıklar altında tek tek sıralandı.

Bu programa göre, değişen tüketici eğilimleriyle teknolojik gelişmeler doğrultusunda turizm sektörünün çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, sezon süresinin de uzatılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve daha fazla harcama eğilimi olan ziyaretçilerin Türkiye'ye çekilmesi amaçlanıyor.

Konaklama süresi ve konaklama dışı harcamaların çoğaltılması, her bir varış yeri özelinde sektörde dönüşümün gerçekleştirilmesi ve de koruma kullanma dengesi gözetilerek ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlanması da belirlenen amaçlar arasında yer alıyor.

ZİYARETÇİ BAŞINA 850 DOLAR HARCAMA YAPILMASI BEKLENİYOR

Bu yılın sonunda toplamda 41 milyar doları aşması beklenen turizm gelirinde 2023 yılı hedefi 50 milyar dolar olarak belirlenirken ziyaretçi sayısının ise 60 milyona yaklaşması bekleniyor.

Ziyaretçi başına ortalama harcamanın 850 dolara yükselmesi öngörülen mevcut programda, ortalama konaklama süresi 11.9 geceye, ziyaretçi başına gecelik gelir ise 71.4 dolara hedefleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön