24 / 05 / 2024

50 milyar dolarlık hedef

50 milyar dolarlık hedef

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda turizm hedeflerine de yer verildi. Beklenen turizm gelirinde 2023 yılı hedefi 50 milyar dolar olarak belirlenirken ziyaretçi sayısının ise 60 milyona yaklaşması bekleniyor.



UZAK DOĞU PAZARI İÇİN DE ÇALIŞMA YAPILACAK

Açıklanan yıllık program kapsamında, Çin, Japonya, Hindistan ve Güney Kore'nin içinde bulunduğu Uzak Doğu pazarından ziyaretçi sayısını artırmak için de tur operatörleriyle reklam kampanyaları ve tanıtım çalışmaları yapılacak.

Hedef pazar ülkelerde algı ve pazar araştırmaları ile rakip konumdaki ülkelerin faaliyetlerine ilişkin analizler yapmak üzere ilgili kuruluşlarla çalışmalar yapılacak ve de hedef pazarlarda kamuoyunu etkileme gücüne sahip kişiler aracılığıyla Türkiye tanıtılmış olacak.

Ana Kriz Eylem Planının kapsamı korona virüs salgını yanı sıra diğer salgın hastalıklar ve savaş gibi koşulları içerecek şekilde yeniden güncellenecek, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı da bu kapsamda kalıcı hale getirilecek.

Daha fazla gelir bırakan turizm çeşitlerinin geliştirilmesi, bununla birlikte konaklama süresinin uzatılması, konaklama dışı harcama alanlarının yaratılması ve harcama eğiliminin daha yüksek ziyaretçilere ulaşılması yoluyla kişi başı harcama artırılacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön