06 / 05 / 2024

turizm gelirini göre bölgeler

turizm gelirini göre bölgeler

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verdiği bilgilere göre, turizm geliri 2014 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,9 artarak, yaklaşık 9 milyar dolar oldu.

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Reşit Toprak tarafından açıldı.

Kapadokya’da uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak!

Peribacalarıyla ünlenen turizm bölgesi Kapadokya’da, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için denetimler artırıldı. Bölgede uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak.

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre Türkiye turist sayısında 6. sırada!

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre Türkiye geçen yıl 39.8 milyon turist çekerek dünyada 6. sırayı aldı. İlk sırada 83.7 milyon ile Fransa yer alıyor.

Avrupa'da Ekim ayı raporuna göre otel doluluk oranı en az ülke Türkiye!

Ekim ayı turizm sektörü raporuna göre Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında otel doluluk oranı en düşük olan ülke oldu. Geçen ayı yüzde 63 doluluk oranıyla geçiren oteller, Kobani olayları yüzünden zarar etti.

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 arttı!

Turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan III. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 artarak 12 milyar 854 milyon 373 bin dolar oldu.

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılının temmuz-eylül dönemine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Türkiye'nin turizm geliri, yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 12 milyar 854 milyon 373 bin dolar oldu...

Ramada Resort Balıkesir Güre, 2015'te açılacak!

81 ülkede 7 bin 600 tane oteli ile dünyanın en büyük otel zinciri olan Wyndham Grup’a ait Ramada Resort, 2015 yılında Balıkesir`in Edremit ilçesinin Güre yöresinde açılarak turizm hizmeti verecek.

AKTOB verilerine göre turizmde Antalya'yı İstanbul ve Muğla izliyor!

AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre, 7 ayda 3.2 milyar lira yatırım teşviki alan turizm sektörüne, 52 bin 816 yeni yatak ilave edilecek. Bu teşvikle kurulacak konaklama tesislerinde 12 bin 433 kişiye iş imkanı açılacak.

Trabzon turist sayısında geçen seneye göre yüzde 50 artış yaşandı!

Trabzon geçtiğimiz turizm sezonuna göre büyük bir yoğunluk yaşıyor. Geçtiğimiz yılın temmuz ayı verilerine göre genel toplamda yerli ve yabancı turist sayısı yüzde 50 oranında arttı.

İzmir'de müze ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 azaldı!

AA muhabirinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Dünyaca ünlü tarihi değerlere sahip İzmir'de müze ve ören yerleri ziyaretçi sayısı 2013'te bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 azaldı...

IMF'ye göre konut fiyatları küresel anlamda yavaş yavaş yükseliyor!

Türkiye bu yıl ikinci çeyrekte Hong-Kong, Ukrayna, Filipinler, Yeni Zelanda, Kolombiya'dan sonra konut fiyatlarının en yüksek olduğu ülke oldu. IMF'ye göre konut fiyatları küresel anlamda yavaş yavaş yükseliyor..

Aidat neye göre hesaplanır?

Aidat neye göre hesaplanır? Aidat bedeli nasıl belirlenir? Tüm kat maliklerinin söz konusu aidatı ödemeleri zorunlu mu oluyor? Gibi aidat ile ilgili sorularınızın yanıtı haberimizde...

Beykoz'da 2B arazilerinin fiyatı alım gücüne göre belirlenecek!

İstanbul Beykoz'da 2/B arazilerinin devrinde yaşanan soruna ara formül bulundu. Buna göre, diğer yerlerden farklı olarak araziler önce belediyeye devredilecek. Belediye de özel proje alanı uygulamasına giderek alım gücüne göre fiyat belirleyecek...

turizm gelirini göre bölgeler Haberi

turizm gelirini göre bölgeler

Türkiye  İstatistik Kurumu'nun verdiği bilgilere göre, turizm geliri 2014 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,9 artarak, yaklaşık 9 milyar dolar oldu. 

Turizm gelirinin yüzde 84,5'i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 15,5'i ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. Ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcaması ise 818 dolar oldu. Bu çeyrekte yabancıların ortalama harcaması 759 bin dolar, yurtdışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 1 milyon 325 bin dolar oldu. 

Bu çeyrekte yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,3 artarak 2 milyon 042 bin 086 kişi oldu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 687 Dolar olarak gerçekleşti. 



Yeni...