07 / 05 / 2024

turizm hedef

turizm hedef

Çevre ülkelerde yaşanan bir takım sorunlar, Rusya ve Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz, çeşitli terör olaylarını bahane ederek körüklenmeye çalışılan İslamafobi'ye rağmen Türkiye turizmde yine bir rekora imza attı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

Hedef Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Hedef Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi Bağcılar’da  2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

2023 yılı turizm stratejisinde hedef 75 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2023 yılı turizm stratejisini açıkladı. Bakan Ersoy hedeflenen turist sayısının 75 milyondan fazla, turizm gelirlerinin ise 65 milyar dolar olduğunu söyledi.

Hedef Design İnşaat Otomotiv Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hedef Design İnşaat Otomotiv Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta Aşkın Cengiz, Aydın Arslantaş ve Eser Alan ortaklığında kuruldu.

Turizm gelirinde hedef 36 milyar dolar!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Ulusoy, bu yıl turizm gelirinin 36 milyar dolar olmasını tahmin ettiklerini bildirdi ve soruları yanıtladı.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği turizmin 3 sorununu konuştu!

TYD Başkanı Murat Ersoy, "100. yıl hedefimiz 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri. 5 yıl önce bu hedef 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliriydi. Biz turizmciler bu hedefi yukarı çektik" dedi.

Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri!

TÜRKİYE turizmde basamak atlamaya devam ediyor. Türkiye'ye turist sayısının, gelecek yıl yüzde 5,3 artışla 39.2 milyon olacağı tahmin ediliyor.Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri.

Turizm sektöründe yüzde 6.4'lük büyüme bekleniyor!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Turizm gelirlerindeki yüzde 6.4 'lük büyüme beklentisi ulaşılabilir bir hedef olarak turizm sektörünün önünde durmaktadır" dedi.

Trabzon, turizm ve ticaret ağırlıklı bir ekonomi planlıyor!

Trabzon, turizm ve ticaret ağırlıklı bir ekonomi planlıyor. Hedef, yılda 5 milyar dolarlık ihracat yapan, 12 milyon turist ağırlayan, limanı ve lojistik merkezi ile geniş bir coğrafyanın çekim merkezi olmak.

İstanbul'un turizm hedefi Paris'i geçmek!

"Hedef Şehirler Endeksi 2014" raporu, bu yıl içinde dünyanın en gözde turizm kentlerine yapılan seyahatleri, ziyaretçi sayılarını ve turizm gelirlerindeki potansiyeli karşılaştırmalı olarak ele alıyor.

Hedef Şehirler Endeksi 2014 açıklandı! İstanbul ilk 3'te!

Dünyanın en gözde turizm kentlerine yapılan seyahatleri, ziyaretçi sayılarını ve turizm gelirlerindeki potansiyeli ele alan “Hedef Şehirler Endeksi 2014”e göre İstanbul, tüm dünyada en hızlı büyüyen turizm şehirleri arasında dikkat çekti.

Antalya'da hedef, spor turizminden üst düzey gelir elde etmek!

Antalya ekonomisinin belkemiği turizm, katma değer ligine geçişte birçok projesiyle küresel ekonomide adından söz ettiriyor. Antalya' da hedef, spor turizminden üst düzey gelir elde etmek...

Osman Ayık: Turizm sektöründe yüzler gülüyor!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektörünün 2014'ten umutlu olduğunu söyledi. Erken rezervasyonda hedef 10 milyon tatilsever olarak belirlendi.

turizm hedef Haberi

turizm hedef

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre yabancı turist sayısını yüzde 5.5 oranında artıran Türkiye, 2014'te 36 milyon 837 bin 900 kişiyi ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bu ciddi bir artış çünkü etrafımızda bir sürü siyasi kriz varken, Türkiye ile ilgili birtakım olumsuz değerlendirmeler, olumsuz propagandalar yapılıyordu. Geldiğimiz noktada, bu olumsuz propagandaların hiçbir etkisinin olmadığı, Türkiye imajının çok doğru algılandığı ve algılatıldığı görülüyor" dedi. 


Dünya Turizm Örgütü'nün (DTÖ) en çok turist kabul eden ülkeler sıralamasına göre Türkiye'nin 6'ncı sırada olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, 2015'te dünya 5'inciliği hedefine doğru istikrarlı adımlarla ilerleyeceklerini söyledi. Bu istikrarın yeni yılın ilk ayında da devam ettiğini vurgulayan Ömer Çelik, "Aralık ayındaki ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 9.5 oranında artış gösterdi. Böylece 1...