02 / 05 / 2024

turizm konferansı

turizm konferansı

Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna, ülkelere göre turizm harcamalarında Çin'in ilk sırada geldiğini belirterek, "Stratejik olarak turizmde Çin'e yönelmemiz gerekiyor" dedi.

Referance Turizm Ve Konferans Limited Şirketi kuruldu!

Referance Turizm Ve Konferans Limited Şirketi Beyoğlu'nda Mohammad R.A.A. tarafından kuruldu.

Türk iş adamları 22 Şubat'ta Yatırım Konferansı'nda buluşuyor!

ABD yatırım programı EB-5 kapsamındaki gayrimenkul, turizm ve gıda sektöründeki projeleri tanıtmak amacı ile düzenlenecek ‘Yatırım Konferansı’nda buluşuyor. Yatırım Konferansı 22 Şubat 2017 Çarşamba günü gerçekleşecek.

Nevşehir Müze ve Konferans Salonu inşaatı 2017'de başlayacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir'de kayadan oyma müze ve konferans salonu olarak projelendirilen ve 2017 yılında inşaat çalışmalarına başlanılacak olan alanda Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz'dan bilgi aldı.

Muğla'da turizm için çalışmalar başladı!

Muğla ve ilçelerinde kültürel, alternatif turizm olanaklarıyla ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesinde konulu konferans düzenlendi.

Muğla'da Alternatif Turizm konferansı düzenlendi!

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen "Alternatif Turizm" konulu konferansa katıldı. Gökbel,"Alternatif turizmde doğaya müdahale etmeden gelişmek ve değişmek zorundayız." dedi

Muğla'nın ziyaretçi sayısı alternatif turizm ile artacak!

Muğla ve ilçelerinde kültürel, alternatif turizm olanaklarıyla ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesinde konulu konferans düzenlendi.Konferansın açılış konuşmasını MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harma

Değişik Yönleriyle Turizm Sektörü Konferansı düzenlendi!

Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna, ülkelere göre turizm harcamalarında Çin'in ilk sırada geldiğini belirterek, "Stratejik olarak turizmde Çin'e yönelmemiz gerekiyor" dedi.

ATSO ödüllerini kazanan turizm şirketleri belli oldu!

ATSO Ödülleri'ni kazanan turizm şirketleri ATSO'nun düzenlediği ödül töreninde kazananlar belli oldu. ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen gecede turizm sektöründen birçok şirkete de ödül verildi.

8. Turizm Fuar ve Konferansı başarıyla sona erdi!

4-7 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen 8. Turizm Fuar ve Konferansı başarıyla sona erdi. 902 firmanın katıldığı fuarı, Türkiye'nin 52 ilinden ve 67 ülkeden toplam 28 bin 73 kişi ziyaret etti.

Çorum, Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda tanıtıldı!

Türkiye turizm sektörünün önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı düzenlenen törenle açıldı. Çorum da Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda tanıtıldı...

Travel Turkey İzmir 8. Turizm Fuar ve Konferansı başladı!

İzmir’in ev sahipliğindeki Travel Turkey İzmir 8. Turizm Fuar ve Konferansı açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kenti turizmle birlikte fuarcılık alanında da büyütmek için yatırımlara aralıksız devam ettiklerini belirtti...

Travel Turkey İzmir Turizm Fuar Konferansı 4 Aralık'ta yapılacak!

Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar & Konferansı, 4 Aralık Perşembe günü, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenecek törenle kapılarını 8'nci kez açacak.

Kapadokya Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'na hazırlanıyor!

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir–Turizm Fuar & Konferansı 4 Aralık Perşembe günü, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenecek törenle kapılarını 8’nci kez açacak.

turizm konferansı Haberi

turizm konferansı

Tuna, Turizm Haftası dolayısıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu ile Genç Rehberler ve Turizm Topluluğu'nca Marmaris'teki otelde düzenlenen "Değişik Yönleriyle Turizm Sektörü Konferansı"nda, Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, Avrupa kıtasını 1995'te 338 milyon turistin ziyaret ettiğini, 2010'da 527 milyona çıkan ziyaretçi sayısının 2020'de 717 milyonu bulmasının beklendiğini söyledi.


Tuna, dünya turizminde Avrupa'nın yüzde 52'lik payla ilk sırada yer aldığını kaydederek, Türkiye'nin turizmden elde edilen gelirde 10. sırada bulunduğuna işaret etti.


Türkiye'de tatil yapan turistlerin kişi başı ortalama 830 dolar harcadığını belirten Tuna, "Amerika'ya yılda 70 milyon yabancı turist gidiyor ve 140 milyar dolar gelir elde ediyorlar yani bu ülkeye giden her turist ortalama 2 bin dolar harcıyor. Turist sayısından daha ziyade yeni turizm anlayışıyla elde edebileceğimiz gelire odaklanmalıyız"...