27 / 04 / 2024

Muğla'nın ziyaretçi sayısı alternatif turizm ile artacak!

Muğla'nın ziyaretçi sayısı alternatif turizm ile artacak!

Muğla ve ilçelerinde kültürel, alternatif turizm olanaklarıyla ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesinde konulu konferans düzenlendi.Konferansın açılış konuşmasını MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harma




Muğla ve ilçelerinde kültürel, alternatif turizm olanaklarıyla ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesinde konulu konferans düzenlendi. Konferansın açılışında konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, turizmin, spor ve tarım ile birleştirmesi gerektiğini söyledi. 


Turizmi 12 aya yaymak için üniversite olarak büyük çaba gösterdiklerini anlatan Harmandar, "Turizmi sadece yaz aylarında olan bir sektörden çıkarıp, 12 aya yaymamız gerekiyor. Üniversite olarak buna çok önem veriyoruz. Yaklaşık 3 bini aşan öğrencimiz turizm eğitimi alıyor. Bu kapsamda sektör temsilcileriyle her aşamada birlikte çalışmaya hazırız" dedi. 


TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de turizmde hızlı değişime ayak uydurulması gerektiğini söyledi. Turizmin Türkiye için "güneş gibi bir kaynak" olduğunu vurgulayan Gökbel, Anadolu'nun doğal, tarihi ve kültürel değerler açısından çok zengin olduğuna işaret etti. 

Turizmin yalnızca bir sektör değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu da belirten Gökbel, şöyle konuştu: "Bu topraklarda yaşamak bir ayrıcalıktır. 


Bu nedenle turizm mesleği bize önce barışı öğretmeli, savaşmamak için. Alternatif turizmde doğaya müdahale etmeden gelişmek ve değişmek zorundayız. Alternatif turizmde de asıl olan insanın korunması. İnsan eğer korunursa doğayı harap etmeyecek. Turizmin eğlence kısmıyla bizlerin harcayacak fazla zamanı yok. Karşı olduğum için değil ama sahip olduğumuz değerleri de bilmemiz gerekiyor. Zengin olan Anadolu ama Muğla, Anadolu'nun küçük bir örneği. Turizmin tüm güzelliklerini Muğla'da yaşamak ve keşfetmek mümkün." TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ise Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te alternatif turizmin önem taşıdığını söyledi. Eğlence turizminin ön planda olduğu deniz, kum ve güneş üçlemesinin dışına çıkılarak alternatif turizm faaliyetlerine yönelmek gerektiğini anlatan Özbozdağ, Muğla ve ilçelerinde öne çıkarılabilecek kültürel, tarihsel, doğal çok sayıda değer olduğunu vurguladı. Muğla'daki alternatif turizm kaynaklarının iyi değerlendirilemediğini savunan Özbozdağ, turizmi çeşitlendirmek için alternatif turizm olanaklarının keşfedilmesi gerektiğini bildirdi. 


Yedigün Gazetesi


Geri Dön