29 / 04 / 2024

turizm teşvik kanunu tasarısı

turizm teşvik kanunu tasarısı

Turizm Teşvik Kanunu Tasarısı, Anayasa Mahkemesi iptal kararının gerekçesi de göz önünde bulundurularak yeniden hazırlandı ve Meclis'e gönderildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31551 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek onaylandı.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik teklifi komisyon tarafından kabul edildi! 

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu tarafından kabul edildi.

İbrahim Kaboğlu'ndan Turizm Teşvik Yasa Teklifi açıklaması!

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Turizm Teşvik Yasa Teklifi ile Türkiye’nin doğal, tarihsel ve kültürel değerlerinin parsel parsel torbaya konulduğunu belirtti. 

Turizm teşvikine ilişkin kanun teklifinin ilk dört maddesi komisyonda kabul edildi!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk dört maddesi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesine teşvik!

Bakanlık, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezleri'nde belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesi teşvik edilecek.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişikliği yürürlüğe girdi!

"Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Turizm merkezlerinde bulunan Bakanlık tarafından turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar iki ay içerisinde tahsis edilecek.

Turizm teşviki yasalaştı!

Turizmi Teşvik Yasası’nda değişiklik getiren teklif dün kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bazı özel yetkiler verildi...

Turizmi Teşvik Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi!

Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi meclise verildi. Turizm yatırımlarının artırılması amaçlanan teklif komisyona sunuldu. 

turizm teşvik kanunu tasarısı Haberi

turizm teşvik kanunu tasarısı

Tasarı yasalaşırsa aralarında Larapark'ın da olduğu tartışmalı 52 proje kaldığı yerden devam edecek. Anayasa Mahkemesi tarafından ormanlar zarar görecek diye daha önce yürürlüğü iptal edilen, "Turizmi Teşvik Kanunu" yeniden Meclis'te. Tasarı, Anayasa Mahkemesi kararının gerekçesi de göz önünde bulundurularak yeniden hazırlandı. Tasarıda Larapark ile birlikte 52 projenin önünü 6. madde açacak. Söz konusu maddede Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmesinden önce ihalesi yapılan projelere yeni şartları yerine getirmek kaydıyla kaldığı yerden devam imkânı sağlanıyor.

Tasarı ne getiriyor?
Tasarıyla Hazine'ye ait yerler Maliye Bakanlığı'nca, Turizm Bakanlığı'na tahsis edilebilecek. Tasarıya göre tahsis edilecek orman sayılan yerlerde; tahsis edilecek alan, il genelindeki orman sayılan yerlerin yüzde...