30 / 04 / 2024

Turizme kazandırılacak olan yazlıklar

Turizme kazandırılacak olan yazlıklar

YAŞAR Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Gökçe Özdemir ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ferika Özer Sarı, Türkiye'de sayılan 600 bine yaklaşan yazlık konutların dört mevsim turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Yüzen adalar turizme kazandırılacak!

Erzurum Tortum'da yer alan 6 yüzden ada için adım atıldı. Turizme kazandırılacak adalarda ziyaretçiler için tesis yapılacak.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Finike'de tarihi yapılar turizme kazandırılacak!

Antalya Valiliği ve Finike Belediyesi işbirliği ile Finike’nin çehresini güzelleştirilecek projesi kapsamında tarihi binalar ve belirlenen caddeler yenilenerek, sağlıklaştırma çalışmaları ile ilçe merkezinin çehresi güzelleştirilip turizme kazandırılması planlanıyor... 

669 yıllık İmera Manastırı turizme kazandırılıyor!

Doğu Karadeniz'in önemli inanç yapıları arasında bulunan, gotik mimarisi ve aydınlatma tekniğiyle ilgi çeken manastırı Gümüşhane'deki Hristiyan Ortodoks, turizme kazandırılacak.

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

Erzurum'un tarihi Sırakonakları turizme kazandırılacak!

Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan asırlardır insanların yaşadığı tarihi Sırakonaklar ve çevresi turizme kazandırılacak.

Erzurum'daki Sırakonaklar turizme kazandırılacak! 

Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan ve asırlardır insanların yaşadığı tarihi Sırakonaklar'ın turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.  

Erzurum'daki Elmalı Mağarası turizme kazandırılacak!

Erzurum İspir Elmalı Mahallesi'ndeki sarp kayalıklarda bulunan ve içerisindeki oluşumlarla eşsiz güzelliği barındıran Elmalı Mağarası, turizme kazandırılacak.

Kars Karakurt Vadisi'nin kaya evleri turizme kazandırılacak! 

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Karakurt Vadisi'nde bulunan kaya evleri ile peri bacalarını andıran doğal güzelliklerin turizme kazandırılması planlanıyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait eski binalar turizme kazandırılacak!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli'de 130 yıl önce inşa edilen raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Asboğa Gölü turizme kazandırılacak!

Yurdun kış turizminde önde gelen merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Asboğa Gölü'nün turizme kazandırılıp yöredeki turizmin 12 aya yayılması planlanıyor. 

Ünye Burunucu Adası turizme kazandırılıyor!

Ünye Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar kapsamında Ünye’nin önemli noktalarından biri olan tarihi Burunucu yarımadası turizme kazandırılıyor.

Kuzey Kore sahilindeki inşaatlar turizme kazandırılacak!

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA, Pasifik Okyanusu kıyısındaki sahil şeridinin fotoğraflarını yayınladı. Onlarca inşaatın turizme kazandırılması planlanıyor.

Turizme kazandırılacak olan yazlıklar Haberi

Turizme kazandırılacak olan yazlıklar

Avrupa'da 49 milyon kişinin ev kiralayarak tatil yaptığım belirten Doç. Özdemir, "İkincil konutların turizmde alternatif gelir oluşturma arayışları tüm dünyada olduğu gibi için eylem planı ülkemizde de devam ediyor. Bunun başarılı örnekleri Mersin ve Ayvalık'ta kendisini gösterdi. Ancak ülke ekonomisine dddi anlamda yük getiren bu ikincil konutlar için daha geniş çapta bir eylem planı hazırlanmalı. Atıl konutlar 12 ay boyunca turizme hizmet edebilir. Aynca yeterli konaklama imkanı sağlanamadığı için yapılamayan uluslararası konferanslara ve büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapılabilir" dedi. 



BÜYÜK EKONOMİK KAZANÇ 

¦ Özdemir, İspanya'da ikincil konutlann hayata geçirilmesi için planlanan projenin başanyla hayata geçirildiğini söyledi, "İsviçre'de 250 bin otel yatak arzına karşın 1 milyon ikindi konut yatak arzı bulunmakta. İspanya'da ise yatak arzının yaklaşık yüzde 75'i ikincil konutlardan sağlanmakta....