18 / 07 / 2024

türk binaları berlin

türk binaları berlin

Almanya'nın başkenti Berlin’in Wedding semtinde Türklerin yoğun olarak ikamet ettiği apartmanda dün gece de saat 02.40 sıralarında yangın çıkarıldı. Asansörün içinde çıkarılmaya çalışılan yangın, kullanılan kâğıtların sönmesi üzerine büyümedi...

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...

Türk Kızılayı'nın inşaat projelerinin yapımı ihalesi 15 Mart'ta! 

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta inşa edeceği binaların projelerinin hazırlanması için ihale düzenliyor..

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi ihalesinin 2. oturumu bugün!

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi, 1. Etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 2. oturumu bugün saat 15.00'te gerçekleşecek.

Katar'dan Türk müteahhitlerin ülkeyi terk etmesine yasak!

Katar sel baskınında zarar gören binaları inşa eden Türk müteahhitlerin ülkeyi terk etmesini yasakladı. Katar'ın başkenti Doha'da altyapı neredeyse tamamen çökmüş seller nedeniyle yollar kapanınca okullar da tatil edilmiş ve AVM'ler kapatılmıştı.

Türk gayrimenkul yatırımcıları rotayı Almanya'ya çevirdi!

Berlin, hızla gelişen emlak pazarı, yüksek kira getirileri ve değer artış potansiyeli ile birikimlerini yurt dışında değerlendirmek isteyen Türk gayrimenkul yatırımcıları için de artık önemli ve güvenli bir liman haline geldi.

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi 1. Etap inşaat ihalesi 2. oturumu 23 Aralık'ta!

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi 1. Etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 2. oturumu 23 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi 1. Etap inşaat danışmanlık işi ihalesi bugün!

TOKİ uygulamaları kapsamında Türk-Alman Üniversitesi, 1. Etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmetleri işi ihalesi bugün gerçekleşecek.

Kıbrıslı Türk ve Rum müteahitler ortak hareket edecek!

Nikos Anastasiadis'e, "ara bölgedeki kültürel ve tarihi anıtların ve diğer binaların restorasyonunun ağırlıklı olarak Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum inşaat şirketlerince yapılmasının" da bulunduğu bir dizi öneri sunuldu.

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi 1. Etap inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi 1. Etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 15:00'de gerçekleşecek.

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi 1. Etap inşaat ihalesi 30 Eylül'de!

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi 1. Etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 30 Eylül 2015 tarihinde saat 15:00'de gerçekleşecek.

türk binaları berlin Haberi

türk binaları berlin


Almanya'nın başkenti Berlin’in Wedding semtinde Türklerin yoğun olarak ikamet ettiği apartmanda dün gece de saat 02.40 sıralarında yangın çıkarıldı. Bu kez apartman asansörünün içinde çıkarılmaya çalışılan yangın, tutuşturulmak için kullanılan kâğıtların sönmesi üzerine büyümedi. Polis sözcüsü gözaltına alınan 68 yaşındaki şüphelinin sorgudan sonra serbest bırakıldığını, tutuklanabilmesi için güçlü deliller gerektiğini söyledi. 


Sözcü, bir soru üzerine apartmanda 25 Aralık’ta başlayan yangınlar serisinin ardında yabancı düşmanı bir motif tahmin etmediklerini ifade etti. Berlin’in Wedding semtinde, Neue Hochstrasse adlı sokakta bulunan bir apartmanda çıkarılan yangınlardan dört kişilik Güler ailesi olumsuz etkilendi. Aile fertleri duman zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi gördü. 


Baba Zikret Güler yangınların apartman sakinleri arasında huzursuzluğa yol açtığına dikkat çekerek, failin bir an önce yakalanmasını istedi. Polis, olayı aydınlığa kavuşturmak için yasalar çerçevesinde...