04 / 05 / 2024

Türk ekonomisi Zambiya

Türk ekonomisi Zambiya

Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu, “Türk müteşebbislere özellikle inşaat alanında kolaylıklar sağlıyoruz. Türkiye’deki sosyal konut projelerinin ne kadar başarılı olduğu bilgisini aldık.” şeklinde konuştu.

Morgan Stanley'den şok Dolar/Türk Lirası tahmini: Yıl sonunda 28 TL! Doların yükselişi durdurulamayacak!

Morgan Stanley, Türk ekonomisi ve para politikasıyla ilgili raporunda, Türk Lirası'nın değer kaybedeceği ve dolar kurunun yıl sonunda 28 seviyesine ulaşacağı öngörüsünde bulundu. İşte ayrıntılar...

Türk çimento sektörü 2021 yılından umutlu!

Türk Çimento Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, 2020'nin hem Türkiye hem de dünya ekonomisi için zorlu geçtiğini dile getirerek "Tek hedefimiz çimento sektörü olarak en az hasarla bu dönemi atlatmak olmalı." dedi.

Hazine yetkilisi: Suriye operasyonu Türk ekonomisi üzerinde kalıcı olumsuz etki yaratmaz!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Barış Pınarı Harekatı’nın Türkiye ekonomisi üzerinde ‘kalıcı olumsuz bir etkiye yol açmasını beklemediği’ belirtildi.

Londra Finans Merkezi Başkanı: Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi!

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" şeklinde konuştu...

Zambiya Türk girişimcilere inşaatta kolaylıklar sağlıyor!

Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu, “Türk müteşebbislere özellikle inşaat alanında kolaylıklar sağlıyoruz. Türkiye’deki sosyal konut projelerinin ne kadar başarılı olduğu bilgisini aldık.” şeklinde konuştu.

Standartlara uymayan çatılar Türk ekonomisine zarar veriyor!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, standartlara uymayan ve yalıtımı bulunmayan çatıların en büyük zararı, Türk ekonomisi ve tüketici bütçesine verdiğini söyledi.

Türk Akımı siyasi belirsizlikten kurtuluyor!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Türk Akımı projesinin siyasi belirsizlikten kurtulmaya başladığını belirtti.

Türk yatırımcılar 2. Azerbaycan Emlak Fuarı'na hazırlanıyor!

Ekonomisi günden güne büyüyen Azerbaycan, Türk gayrimenkul firmaları için büyük fırsatlar sunuyor. Fuar bu yıl 2. kez düzenlenecek.

Rus gazı anlaşmazlığı Türk Akımı'nı etkilememeli!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Kumbaroğlu "Türkiye ile Rusya arasındaki gaz fiyatı ve indirim konusundaki anlaşmazlık, Türk Akımı projesini olumsuz etkilememeli" dedi.

Türk müteahhitlere uyarı: Rusya'yı bırakmayın Çin kapar!

Ekonomisi zor günler geçiren Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov ülkesinde birinci sırada olan Türk müteahhitlik şirketlerine Rusya'yı bırakmayın çağrısı yaptı. Büyükelçi, "2 yıl dayanın" mesajı verdi.

Türk firmaları 'emlak' fuarında!

Kafkasların Dubai'si olmaya hazırlanan ve ekonomisi günden güne büyüyen Azerbaycan, Türk gayrimenkul firmaları için büyük fırsatlar sunuyor. Bölgede ilk kez Bakü'de gerçekleşecek. Fuara emlak sektöründen Türk firmalar katılıyor.

Emin Sazak: Türk müteahhit kendini riske attı!

Arap Baharı'yla meydana gelen devrim hareketlerinin Libya'ya da sıçramasıyla 1.3 milyar dolarlık hak ediş, makine ve ekipman zararı oluşan Türk müteahhitleri güvenlik sorunu ve kötü ekonomisi olan Afrika'da riski göze almaya başladı...

Yeni Medine kenti kurulmak üzere Türk müteahhitleri bekliyor!

Medine Bilgi Ekonomisi Şehri Başkanı Sami Baroum: "120 bin kişilik şehir kuruyoruz, Türk müteahhitleri bekliyoruz" diye konuştu

Türk ekonomisi Zambiya Haberi

Türk ekonomisi Zambiya

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu, ülkesinin Türkiye’deki ekonomik gelişmeyi örnek aldığını belirterek, “Türkiye’den aldığımız ilhamla 2030 hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelen Lungu, “Türk ekonomisi Zambiya için örnek teşkil ediyor. Türkiye’den aldığımız ilhamla 2030 hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.” diye konuştu.


- “Türk şirketlere kolaylıklar sağlıyoruz”

Türk müteşebbislerin Zambiya’yı olan ilgisinin farkında olduklarını dile getiren Lungu, “Türk müteşebbislere özellikle inşaat alanında kolaylıklar sağlıyoruz. Türkiye’deki sosyal konut projelerinin ne kadar başarılı olduğu bilgisini aldık.” şeklinde konuştu.

Türk şirketlerinin ülkedeki çeşitli alanlarda fırsatlardan yararlanabileceğini belirten Lungu, Zambiya’nın coğrafi konumu sebebiyle diğer ülkelere de erişimi kolaylaştırdığına vurgu yaptı.


- "1 milyon hektarlık tarıma uygun arazimiz mevcut"

Lungu, “Türkiye, Afrika’da tarım ve hayvancılık projelerine büyük ilgi gösteriyor. Çeşitli tarım...