29 / 04 / 2024

Türk ekonomisinin lokomotif sektörleri

Türk ekonomisinin lokomotif sektörleri

Moody's'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararının iktisadi temellere dayanmadığını belirten sektör temsilcileri, gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisinin lokomotifi olmaya ve yatırım yapmaya tüm hızıyla devam edeceği görüşünde.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yeni hedefi Avrupa oldu. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların ilgisini çekiyor.

BDDK Başkanı Akben: Türk lirasına sahip çıkmalısınız!

BDDK Başkanı Akben, "Özellikle Türk lirasına sahip çıkmanız gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu sayede de bizi inşallah ihracat alanında da Türkiye'nin ekonomisinin gelişmesi alanında da iyi günlerin beklediğini müjdeliyorum."dedi.

İnşaatta istihdam krizi!

Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaatta son 8 aydaki durgunluk, rakamları inanılmaz boyutlarda aşağıya çekti. İnşaat, yarattığı istihdamı 8 yıl birden geri atarken, yapı ruhsat izinlerinde de yüzde 50'lere varan daralma yaşadı.

İnşaat maliyetleri arttı, konut satışları düştü!

Yıllarca Türk ekonomisinin lokomotif konumunda olan inşaat sektöründe, işler yavaşladı. İnşaat maliyetlerinin artması, konut satışlarının düşmesine neden oldu. Konu ile ilgili olarak sektöre temsilcileri, devlet desteği beklediğini söyledi.

Konut ve turizmde büyük adımlar atılacak!

Türk ekonomisinin lokomotif iki sektörü gayrimenkul ve turizm, yeni bakanların sevincini yaşıyor. Konut ve turizm sektörlerinde büyük adımların atılacağı yeni bir dönem yaşanacak.

Gayrimenkul borsası kurulacak!

Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkulde önemli değişikliklere gidiliyor. 2017’de kentsel dönüşümde yeni adımlar atacak olan hükümet gayrimenkul borsası kuracak, düşük fiyata ev kiralayacak ve parsel bazında yoğunluk artışını yasaklayacak...

Real Estate Stars Ödül Töreni ve Zirvesi 27 Eylül'de!

Türk ekonomisinin lokomotif sektörü gayrimenkul, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından Daikin’in ev sahipliğinde düzenlenen Real Estate Stars Ödül Töreni ve Zirvesi’nde bir araya geliyor…

Türk ekonomisine güven devam ediyor!

Başbakan Yıldırım, Bloomberg News'te katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Yıldırım, Türk ekonomisinin son durumunu anlattı.

Türk müteahhitler Etiyopya'da 300 bin konut mu yapacak?

İnşaat sektörü son yıllarda Türk ekonomisinin lokomotifi birçok sanayi kolunun da yüzü güldü. Ancak son bir yıldır, özellikle de geçen yıl yapılan iki seçim arasında yavaşlama başladı.

Mehmet Şimşek: İnşaat sektörü lokomotif değil!

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olmadığını söyledi.

İnşaat sektörünün geleceği parlak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olmadığını söyledi. Şimşek ayrıca, “İnşaat sektörünün geleceği parlak, desteklenecek de, endişeye gerek yok ancak Türkiye’de tasarrufların sanayiye yönelmesi lazım" dedi.

İnşaat sektörü İç Anadolu bölgesine ivme kazandıracak!

İnşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyleyen Ayşegül Yücel, “İç Anadolu Bölgesi, sektörün en hızlı geliştiği bölgelerin başını çekiyor. Yatırım ve istihdam artışında sektör, bölgeye ivme kazandırmaktadır” dedi.

Ayşegül Yücel: İnşaat İç Anadolu bölgesini şahlandıracak!

İnşaat sektörünün Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyleyen İÇGİAF Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Yücel, "İç Anadolu Bölgesi, sektörün en hızlı geliştiği bölgelerin başını çekiyor'' dedi.

Türk ekonomisinin lokomotif sektörleri Haberi

Türk ekonomisinin lokomotif sektörleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararının iktisadi temellere dayanmadığını belirten sektör temsilcileri, gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisinin lokomotifi olmaya ve yatırım yapmaya tüm hızıyla devam edeceğini kaydetti.


Moody's'in Türkiye'ye yönelik not indirimini değerlendiren sektör temsilcileri, karara sert tepki gösterdi.


Temsilciler, 2 milyon kişiye direkt istihdam sağlayan ve 200 alt sektörü etkileyen gayrimenkul sektörünün çarklarının tüm hızıyla devam edeceği ve kararın haksız olduğu görüşünde.


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin dinamosu olma görevini her şartta yerine getiren inşaat sektörünün, siyasi ve ekonomik şartlar ne olursa olsun faaliyetini devam ettireceğini söyledi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası gayrimenkul sektörü ile devletin el ele vererek işbirliği yaptığını dile getiren Durbakayım, yine güç...