28 / 04 / 2024

Türk mimar Güvenç Özel’

Türk mimar Güvenç Özel’

NASA’nın düzenlediği ‘Mars Kolonisi’ isimli mimari yarışması yakın zamanda ilk insanlı koloninin kurulacağını ortaya koydu. 168 projenin katıldığı yarışmada Türk mimar Güvenç Özel’in projesi finale kalarak dördüncü oldu.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Kuveyt Türk'ten efsane kampanya! Görüntülü görüşme yapanların hesabına 600 TL yatacak! 

Kuveyt Türk'ten görüntülü görüşme yapanlara 600 TL Hoş Geldin Paketi hediye verilecek. İşte detaylar..

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 

Türk markalar gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleşiyor!

Ulusal Franchising Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezif Emek yaptığı açıklamada, Türk markaların gıdada Arap ülkelerinde, tekstilde ise Avrupa ve ABD'de şubeleştiğini söyledi.

Türk-İş açıkladı! İşte açlık ve yoksulluk sınırı!

Türk-İş verilerine göre , nisanda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 767, yoksulluk sınırı ise 9 bin 13 lira oldu. Türkiye'de uygulanan asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruş...

Türk şirketleri, Güney Kore ile inşaat projelerinde iş birliği yapabilir!

Türk şirketlerinin Güney Kore şirketleriyle üçüncü ülkelerde iş birliğine ve ortak yatırımlara açık ve istekli olduğunu dile getiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bunun özellikle yurt dışı müteahhitlik sektörleri ve inşaat projelerinde olduğu gibi diğer sektörlerde de yapılabileceğini anlattı. 

Türkşeker hazine arazilerinde de sera üretimi yapacak!

Türkşeker, gıda fiyatlarını dengelemek, istihdamı artırmak ve ithal ürünlerin ülkemizde yetiştirilmesini sağlamak için hububat ve gıda sektöründe başlattığı sözleşmeli tarım modelini seracılık sektöründe de hayata geçirmek amacıyla harekete geçti. 

Türk müteahhitlere Moldova'da güven tam!

DEİK Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit firmalarının Moldova'da gerçekleştirdikleri projelerde kaliteli ve zamanında iş yapma konusundaki bilinirlikleri ve güvenirlikleri yüksek" dedi...

İstanbul Tower 205’i satın alan ICBC'den güven mesajı!

İstanbul’un en yüksek binaları arasında yer alan ‘İstanbul Tower 205’i geçtiğimiz hafta satın alan Çinli İCBC Turkey Yatırım Menkul Değerler A.Ş, Türkiye’ye güven mesajı verdi.

İnşaat sektörü güven endeksi Ekim'de 65,1 değerine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekonomik güven endeksinin,ekimde bir önceki aya göre yüzde 4,5 artarak 86'dan 89,8'e yükseldiğini açıkladı...

Orta Asya’nın en yüksek gökdelenini Türk şirketi yapacak!

Türk Özgüven şirketi Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te 215 metre yüksekliğinde 50 katlı gökdelen inşa edecek...

İnşaata güven azaldı, kredi kullanma talebi düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekonomik Güven Endeksi verileri açıklandı. Ekonomik güven Mayıs ayında bir önceki aya oranla azaldı.

Albaraka Türk'ten 325 milyon liralık kira sertifikası ihracı!

Albaraka Türk, 105 gün vadeli, 325 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladı...

Türk mimar Güvenç Özel’ Haberi

Türk mimar Güvenç Özel’


GEÇTİĞİMİZ hafta Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’ta sıvı halde su bulduğunu açıklamasının ardından bu gezegende yaşam umudu arttı. NASA, son dönemde yaptığı çalışmalarla Mars’ta yerleşik hayat için de çalışmalarını hızlandırmış durumda. ‘Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması’nı düzenleyen NASA, bu alanda önemli aşamalar kaydetmeye başladı. 168 uluslararası tasarımcının ve mimarın katıldığı yarışmada ilk dörde giren modeli ise ABD’de yaşayan bir Türk mimar Güvenç Özel gerçekleştirdi.


4 ASTRONOT YAŞAYACAK   

NASA, ön elemeye tabi tuttuğu uzman araştırma ekiplerinden üç boyutlu baskı tekniğiyle 4 astronotun yaşamını sürdürebileceği 100 metrekarelik bir mekân tasarlanması ve üretilmesi konusunda fikir, görseller ve teknik raporlar üzerinden seçimini yaptı. Seçimde önemli kriterler, inşa edilebilirlik, kullanılması önerilen malzemelerin Mars’ta yaygın şekilde bulunması ve koloninin güvenliğini sağlayacak şekilde olması idi....